Nyhetsarkiv

På den här sidan kan du söka fram äldre nyheter. Välj ämne, typ av nyhet eller skriv in ett eget sökord för att filtrera fram nyheter.

View expanded
View compact
Peter Andréasson, presschef vid Karolinska Institutet sedan drygt fyra år, blir KI:s nya kommunikationsdirektör. Han tillträder formellt den 1 november och är fram till dess tillförordnad avdelningschef.
Målgrupp: Medarbetare
Den 11 augusti presenterades två slutkandidater i jakten på ny rektor för Karolinska Institutet. Det blev Annika Östman Wernerson vid KI och Eva Tiensuu Janson vid Uppsala universitet som gick vidare bland drygt 100 intressenter. Konsistoriets ordförande Göran Stiernstedt i valkommittén och professor Erika Franzén i sökkommittén kommenterar rekryteringsprocessen.
Nyheter
Universitetsdirektör Katarina Bjelke önskar all personal inom verksamhetsstödet en riktigt härlig sommar.
Universitetsförvaltningen
Som statlig myndighet är KI enligt förordning (2009:907) om miljöledning i statliga myndigheter skyldiga att ha ett miljöledningssystem. I miljöledningssystemet finns det krav på att interna miljörevisioner ska genomföras varje år.
Målgrupp: Medarbetare
Under mars och april skickas undersökningen ut. Missa inte möjligheten att förmedla din upplevelse kring arbetsmiljö, engagemang och organisation på din institution och på KI som helhet.
Målgrupp: Medarbetare
I mars och april är det dags för en ny medarbetarundersökning på KI som ger möjlighet att förmedla upplevelsen kring arbetsmiljö, engagemang och organisation på din institution och på KI som helhet.
CLINTEC
En ny kunskapssammanställning från Myndigheten för arbetsmiljökunskap visar hur villkoren för distansarbete från hemmet sett ut under den pågående pandemin.
Målgrupp: Medarbetare
Kursen tar upp såväl processen på KI som de olika delarna av "Medarbetarsamtal 1" och ger dig praktiska verktyg utifrån din roll som chef.
Målgrupp: Medarbetare
Här delar prorektor Anders Gustafsson sina tankar om ledarskap och arbetssätt utifrån sina lärdomar från pandemin.
Målgrupp: Medarbetare
Vi gratulerar Anders Ahlsson, docent och överläkare, som nyligen utsetts till hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. Anders Ahlsson tillträder posten den 1 oktober 2021 då han ersätter Johan Bratt som varit tillförordnad sedan mars i år då den tidigare hälso- och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson blev generaldirektör för Läkemedelsverket.
Nyheter
Karl Ekwall, Institutionen för biovetenskaper och näringslära (BioNut), är en av de nyinvalda ledamöterna i KIs Fakultetsråd. De nya ledamöternas mandatperiod sträcker sig från 1 januari 2021 och fram till 31 december 2023.
KW
KI webbförvaltning