Nyhetsarkiv

På den här sidan kan du söka fram äldre nyheter. Välj ämne, typ av nyhet eller skriv in ett eget sökord för att filtrera fram nyheter.

View expanded
View compact
Fatigue, eller svår trötthet/orkeslöshet, är ett besvärande symptom för många patienter med obotbar cancer. Tyvärr saknas idag bra farmakologiska behandlingsalternativ och de som finns är behäftade med risk för biverkningar och/eller tillvänjning.
Nyheter
Professor Carol Tishelman vid institutionen för lärande, informatik, management och etik och hennes team har tilldelats utmärkelsen KI Kulturpris 2021 för forskningsprojektet DöBra.
Nyheter
Patienter med D-vitaminbrist som fick D-vitamintillskott hade ett minskat behov av smärtlindring och lägre grad av trötthet vid palliativ cancerbehandling, visar en randomiserad och placebokontrollerad studie av forskare vid Karolinska Institutet. Studien är publicerad i den vetenskapliga tidskriften Cancers.
Nyheter
Hallå där Tina Lundberg, doktorand vid sektionen för Allmänmedicin och primärvård. Den 22 november försvarar du din avhandling ”Psychosocial well-being in bereavement among family members with a special focus on young adults who have lost a parent to cancer”, vad handlar den om?
KW
KI webbförvaltning