Publicerad: 2019-10-24 13:27 | Uppdaterad: 2021-05-07 09:02

John Övretveit medförfattare till boken Patient Engagement

John Övretveit, som medverkar i forskningsprogrammet Patienten i förarsätet! Implementering av patientdrivna innovationer för samvård, har skrivit ett kapitel i boken "Patient Engagement - How Patient-provider Partnerships Transform Healthcare Organizations", som utkom på förlaget Palgrave Macmillan i mitten av oktober 2019.

Boken betonar hur fler förändringar behövs för att fullt ut mobilisera upplevelsebaserad kunskap om patienter, och i slutänden förbättra våra vårdsystem.

Med bidrag från forskare och patienter över hela världen samlar boken en omfattande översikt över viktiga prestationer inom patientmedverkan, och utforskar såväl politiska, organisatoriska som kliniska sammanhang. Genom att sätta sig in i begreppet vårdpartnerskap utforskar författarna hur denna patientrevolution kan förändra, förbättra och förnya de sätt på vilka vårdtjänster organiseras och levereras.

Kapitlet som John Övretveit bidragit med beskriver exempel från Sverige i ämnet samvård vilken är spännande då detta också är en central del kring Patienten i förarsätet programmet.

Kontakt

Henna Hasson Adjungerad Professor