Publicerad: 2023-08-25 10:31 | Uppdaterad: 2023-08-25 10:31

Utmärkelse för livslångt arbete inom pankreatologi

Tobias Zimmermann, Studio12 GmbH
Prisutdelning EPC Lifetime Acievement Award 2023. Från vänster: Professor Heiko Witt, President EPC, Professor Matthias Löhr samt Professor Günter Klöppel. Foto: Tobias Zimmermann, Studio12 GmbH

För ett enastående bidrag till området pankreatologi och sitt arbete inom European Pancretic Club (EPC)

Vid en prisutdelning vid European Pancretic Club (EPC) konferens den 29 juni-1 juli i Alpbach, Österrike så mottog professor Matthias Löhr på fredagen utmärkelsen "Lifetime Achievement Award 2023".

Varje år väljer EPC ut en eller två europeiska pankreatologer som genomgående har bidragit till den fortsatta utvecklingen av området pankreatologi på ett enastående sätt, både när det gäller vetenskaplig kunskap men också när det gäller att förbättra livet för patienter som lider av pankreassjukdomar. 

Dessa personer är också erkända av det pankreatiska samfundet för att ha haft en betydande inverkan på EPC och det pankreatiska samfundet. Endast personer som är medlemmar i EPC kan nomineras till denna utmärkelse, och de måste ha haft en karriär inom pankreatologi som sträcker sig över minst 30 år.

Matthias är den enda svenska forskaren som har mottagit denna utmärkelse. Matthias Löhr är professor i gastroenterologi och hepatologi vid enheten för kirurgi och onkologi, institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik.