KI får två nya globala masterprogram
KI:s utbildning är under ständig utveckling och nu utökas det internationella programutbudet med två ytterligare program. Det är masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi samt masterprogrammet i nutritionsvetenskap som kommer få sina första studenter till hösten 2022.
Just nu pågår ansökningsperioden för KI:s globala kandidat- och masterprogram. Det innebär att det nytillkomna masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi har sin första antagningsomgång någonsin.
– Programmet kombinerar och integrerar fysiologi och farmakologi för att ge en djupare kunskap om hur människokroppen fungerar, både vid hälsa och sjukdom. Vi tror att det finns ett behov, både inom akademin och inom life science-sektorn av denna typ av kompetens och att våra studenter kommer vara mycket efterfrågade på arbetsmarknaden, säger Jessica Norrbom programdirektor för masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi vid KI.
Kan det vara intressant för studenter på KI:s grundutbildningsprogram att söka?
– Absolut! För att vara behörig till programmet ska man ha minst en 3-årig kandidatexamen och vi har medvetet valt att ha en relativt bred behörighetsprofil och välkomnar studenter med exempelvis en bakgrund inom biomedicin, bioteknik, kemi, cell- och molekylärbiologi, men även med en examen inom hälso- och sjukvård och medicin.
Vad ser du mest fram emot inför programstarten nästa höst?
– Det ska bli otroligt spännande att starta det här nya programmet tycker både jag och mina kollegor. Det jag ser mest fram emot är att få träffa våra studenter!
Magisterprogrammet i nutrition blir masterprogram
Det andra masterprogrammet som kommer ha sin första studentkull hösten 2022 är masterprogrammet i nutritionsvetenskap. Detta var tidigare ett magisterprogram på ett år som KI erbjudit sedan hösten 2018 som nu alltså utvidgas till ett två-årigt masterprogram.
Vad skiljer det nya programmet från det förra?
– Det tvååriga programmet ger mer djupgående och omfattande kunskaper inom nutritionsämnet jämfört med det ettåriga programmet. Kurserna på det nuvarande programmet kommer att vidgas vad gäller ämnets vetenskapliga grund, forsknings- och mätmetodik och statistik. Det tillkommer också nya kurser inom till exempel nutritionsbehandling och kliniska aspekter. Första året består av kurser som ger en gedigen grund inom olika aspekter av nutritionsvetenskap, medan år två ger möjlighet för studenten att skapa sig en egen profil inom ämnet genom valbara kurser och examensarbete, säger Magdalena Rosell, programdirektor för masterprogrammet i nutritionsvetenskap.
Programmet riktar sig till studenter med en medicinsk/naturvetenskaplig bakgrund som är intresserade av att fortsätta att arbeta med frågor eller forskning inom områdena nutrition, kost och fysisk aktivitet.
– Bakgrunden kan vara inom biomedicin, medicin, cell- och molekylärbiologi, farmakologi, nutrition eller motsvarande. Till exempel kan det vara intressant för biomedicinare, läkare och tandläkare som läser sin grundutbildning vid KI att söka, säger Magdalena Rosell.
Sista ansökningsdag 17 januari 2022
Ansökningsperioden för båda programmen är öppen nu och sista ansökningsdagen är den 17 januari 2022. Mer information om hur du ansöker och fler globala program hittar du på KI:s internationella utbildningssidor.