Publicerad: 2020-09-14 13:35 | Uppdaterad: 2020-09-30 09:08

Livesänd mottagning för nya studenter – se hela eventet här!

Irene och Timo, studenter på läkarprogrammet, var konferencierer för den digitala välkomstceremonin.
Irene och Timo, studenter på läkarprogrammet, var konferencierer för den digitala välkomstceremonin. Foto: Lisa Bergenfelz

Den 4 september välkomnades nya studenter till Karolinska Institutet (KI) av bland annat rektor och vicerektor. För första gången gavs mottagningsceremonin helt digitalt. Missade du sändningen? Inga problem, vi har sparat och publicerat den åt er!

Varje termin hålls en mottagningsceremoni för att välkomna nya studenter till KI. På grund av rådande omständigheter gavs ceremonin denna gång i digital form och sändes ut live från Aula Medica. Fler än 450 studenter följde sändningen live. Du kan se sändningen på KI Play

Timo Oosterveld och Irene Kessler, två studenter som läser termin 7 på läkarprogrammet, var dagens konferencierer och guidade oss genom ceremonin. Under inledningen passade de på att dela med sig av sina erfarenheter och ge nya studenter några tips:  

  • Lär känna dina kursare och äldrekursare  
  • Ni kommer stöta på motgångar, och det hör till – det är motgångarna man lär sig mest av 
  • Ha kul!  

Först på programmet var KI:s rektor Ole Petter Ottersen som varmt välkomnade alla nya studenter.  

– Det är en stor och viktig dag för er men också för mig. Jag har varit rektor i 11 år, åtta år i Oslo och tre år här, och en av de roligaste dagarna är när vi kan önska nya studenter välkomna till vårt universitet, sade Ole Petter Ottersen, rektor för Karolinska Institutet.  

I sitt tal uppmanade rektorn också alla studenter att besöka KI:s hemsida och läsa på om rekommendationer att följa på campus till följd av den rådande pandemin.   

Sedan var det dags för vicerektor Annika Östman Wernerson att välkomna alla studenter.  

– Idag börjar er resa här på KI. Det hoppas jag alla är jätteglada över men ni är kanske är några som funderar på om ni har valt rätt. Ja, det tror jag verkligen att ni har gjort. Det är en bra arbetsmarknad som väntar och ni ska alla jobba med eller för andra människor och det är något fantastiskt, sade Annika Östman Wernersson.  

Efter de välkomnande talen rullade en rad filmer där vi fick lära känna olika personer och organisationer på KI. Bland annat fick vi träffa våra båda studentkårer, Friskvården och Karolinska Institutets Universitetsbibliotek.  

Du kan se alla filmer i livesändningen nedan!  

Digital välkomstceremoni