Publicerad: 2020-06-03 16:13 | Uppdaterad: 2020-06-05 09:57

Vår första digitala broschutdelningsceremoni

Nu är det dags för terminens broschutdelning för KI:s nybakade sjuksköterskor den 4 juni kl 14. Det speciella denna termin är att den kommer att ske digitalt. I princip blir det samma innehåll som vanligt förutom att MF kammarensemble inte kan delta utan det blir inspelade fanfarer och så blir det inget gemensamt tårtmingel efteråt.

Bild på 3 stycken sjuksköterskebroscher från KI
KI:s sjuksköterskebrosch. Foto: Eva Broberger

– Idén kom från att studenterna önskade ha en broschutdelning och under rådande omständigheter så var det enda alternativet att arrangera den digitalt via Zoom, säger Eva Broberger, lektor och biträdande programdirektor för sjuksköterskeprogrammet. Och de verkar nöjda med att vi ordnar det så här.

Hon berättar vidare att det varit lite mer jobb med att förbereda denna ceremoni eftersom de dels har behövt genrepa tekniken med bild och ljud tillsammans med IT-tekniker några gånger, dels göra lite nya PPT-presentationer med ljudeffekter.

– Jag är inte nervös, säger Ann Langius Eklöf, professor och sektionschef för Sektionen omvårdnad vid NVS. Jag är snarare förväntansfull att få träffa alla nya sjuksköterskor och glad över att de ändå ville ha broschutdelningen digitalt.

– Upplägget ser ut som så att det blir tal av Ann och mig, fortsätter Eva, samt uppläsning av alla studenters namn inklusive de inspelade fanfarerna.

Själva broschen får studenterna inte rent fysiskt vid ceremonin, utan den skickas ut efteråt.

Broschutdelningsceremonin flöt på förhållandevis felfritt med fina tal, filmer, firande och fanfarer

Härifrån sändes den digitala broschutdelningsceremonin den 4 juni. Drygt 100 studenter anslöt sig till ceremonin. Foto: Annika Clemes
Ann Langius-Eklöf, professor och sektionschef för Sektionen för omvårdnad samt Eva Broberger, lektor och biträdande programdirektor för Omvårdnadsprogrammet höll tal för de nya sjuksköterskorna samt höll ihop evenemanget med inspirerande filmer och powerpointbilder. Foto: Annika Clemes
Det visades flera olika filmer under ceremonin och NVS:s IT-support backade upp. Foto: Annika Clemes
Eva Broberger höll upp korgen med broscherna, som sedan kommer att skickas hem till de nyutexaminerade sjuksköterskorna. Hon läste upp namnen på alla examinerade gruppvis. Foto: Annika Clemes
Fanfarerna efter varje grupps upplästa namn var inspelade, men applåderna sköttes live. Foto: Annika Clemes

Kontakt

Eva Broberger Universitetslektor