Publicerad: 2021-11-16 10:11 | Uppdaterad: 2021-11-16 14:44

Tillbaka till kontoret

Både studenter och anställda börjar komma tillbaka till Campus igen och vi har frågat Helle Mölsted Alvesson hur det känns att vara tillbaka igen på kontoret på institutionen för global folkhälsa.

Helle Mölsted Alvesson.
Helle Mölsted Alvesson. Foto: N/A.

Hur känns det att vara tillbaka på kontoret igen?

– "Be where the action is" - är en huvudprincip för en antropolog – så att komma tillbaka till kontoret är uppfriskande! Jag uppskattar alla "hej" på vägen till Widerströmska, pratstunderna i korridoren med besökande och ordinarie kollegor och de korta spontana besöken på varandras kontor. Jag kommer just nu från Kin och Sakis kontor. De diskuterar idéer om hur de kan göra om sitt kontor – det är aldrig tråkigt att prata med dem! Jag spenderar fortfarande mycket tid på Zoom med kollegor runt om i världen i våra forskningssamarbeten och kommer att fortsätta att göra det. Det gör att KI:s kontorsmiljö är ännu viktigare för mig, säger Helle Mölsted Alvesson.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot dagen då folk återigen säger att KI-Campus är så levande! Vi är på väg men inte där riktigt än.

Jag ser fram emot dagen då cyklister kan njuta av en ”green wave” under trafikljusen på Solnavägen och när det inte är en ”nära olycka” att korsa Tomtebodavägen och Solnavägen på väg till och från jobbet.

Slutligen ser jag fram emot doften av jul i Danmark det här året!