Publicerad: 2024-01-26 12:41 | Uppdaterad: 2024-02-01 13:48

Ola Nilsson stärker KBHs forskning inom barnendokrinologiska sjukdomar

research
Ola Nilsson Foto: N/A

Från Bottenvikens kust till Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Ola Nilsson är en aktiv, skärgårdsälskande lösningsorienterad forskare med en gedigen bakgrund inom pediatrik som i september tillträde som ny professor på KBH.

Tidigt på läkarlinjen insåg Ola att barnendokrinologi var ett fascinerande ämne som ständigt utvecklas. Ämnet ger en unik blandning av utmaningar, från spännande fysiologiska och biokemiska processer till att navigera i komplexa etiska dilemman. Framförallt är det ett område där man kan göra stor skillnad för patienterna.

 Bristande tillväxt hos barn är en vanlig frågeställning och orsak till remiss hos barnendokrinologiska mottagningar. Bakom denna tillsynes enkla frågeställning döljer sig en mångfald av underliggande orsaker, inklusive ett spektrum av medfödda skelettsjukdomar och syndrom. 

 "I min forskning fokuserar jag på att förbättra diagnostiska metoder för dessa tillstånd. Jag ägnar mig även åt att utforska de underliggande mekanismerna som orsakar dessa sjukdomar, i syfte att utveckla nya, innovativa behandlingsmetoder.” 

 Genom detta arbete strävar Ola efter att bidra till en djupare förståelse av tillväxt och skelettsjukdomar och öppna upp nya vägar för specifika, effektiva och säkra behandlingar för tillväxt, skelett och benmetabola sjukdomar. 

“Vad jag hoppas kunna åstadkomma som professor vid KBH är att göra bra forskning, lyfta utbildningen av unga kollegor och bidra till utveckling av diagnostik och behandling av barnendokrinologiska tillstånd och sjukdomar.” 

Kontakt

Ola Nilsson Anknuten till Forskning;Professor/Överläkare
+46852482425