Nyhetsarkiv

På den här sidan kan du söka fram äldre nyheter. Välj ämne, typ av nyhet eller skriv in ett eget sökord för att filtrera fram nyheter.

View expanded
View compact
Värd för sommarskolan är Donders Institute, Radboud Universitet Nijmegen i Nederländerna. Sommarskolan anordnas i samarbete med EU-projekt som European School of Network Neuroscience (euSNN), iNavigate, HBP och The European University of Brain and Technology - NeurotechEU, som KI är partner i.
Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
Som tidigare år samlas flera av Stockholms lärosäten i en gemensam paroll under pride-veckan för att uppmärksamma hbtqi-frågor. Academic Pride 2022 arrangerar ett seminarium om hbtqi-inkluderande arbets- och studiemiljö och gemensamt deltagande i Pride paraden. Prideflaggan kommer även att hissas på samtliga deltagande lärosäten under hela festivalveckan.
Nyheter
Student? Jobba extra på KI:s Utbildningskongress 28-29 September 2022!
Nyheter
KI deltar i Stockholms Prideparad lördagen den 6 augusti. Tillsammans med Medicinska Föreningen och Odontologiska Föreningen och en rad andra lärosäten i Stockholmsområdet deltar KI under parollen Academic Pride. KI söker nu två studenter som vill jobba extra under dagen och stötta vårt deltagande i paraden.
Nyheter
Vi söker dig som är student på KI och som vill inspirera och motivera framtida studenter att söka till KI.
Nyheter
Under juni månad kommer frågan om klimatförändringar och hälsa att sättas i fokus i samband med ett gemensamt evenemang, som bl a Världshälsoorganisationen och Karolinska Institutet arrangerar under 50-årsdagen av FNs första miljökonferens i Stockholm.
Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
Sommarkurs inom ramen för samarbetet NeurotechEU - ett Europauniversitet där KI ingår.
Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
För första gången har svenska universitet och högskolor genomfört en gemensam och nationell enkät om hur vanligt det är med genusbaserad utsatthet och sexuella trakasserier inom akademin. Totalt har nästan 39 000 anställda, doktorander och studenter svarat. Svaren visar att unga, kvinnor, studenter och doktorander är särskilt utsatta.
Nyheter
DATAETHICS Summer School 2022: "Big Data, Big Implications: Data Protection in Biomedicine”

Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
Pandemin har påverkat en hel värld, men när restriktionerna lyfts runt om i världen finns nya utmaningar. Vid Karolinska Institutet ställs lärare inför hybridundervisning, forskare ska återgå till tidigare forskning och studenter hitta tillbaka till rutiner på campus. Här berättar de om tiden före och under pandemin och efter att restriktionerna har lyfts.
Nyheter
Vid midnatt den 19 april stängde anmälan till högskolestudier höstterminen 2022. Då hade mer än 22 000 ansökt till Karolinska Institutets nybörjarprogram. Populärast är läkarprogrammet följt av psykolog-, tandläkar- och sjuksköterskeprogrammet.
Nyheter
Är du student och ska åka på utbyte i höst? Nu söker vi nya studenter som ska studera utomlands under hösten och som vill blogga för KI om hur det är att studera utomlands för att inspirera fler studenter.
Nyheter
Vi söker studenter som vill dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper om hur det är att vara student vid KI till nya studenter på välkomstceremonin den 2 september.
Nyheter
Du har initierat en ambitiös satsning för att Karolinska Institutet ska bidra till att utforska behovet av inre utveckling som ett sätt att bli bättre förberedd och rustad att möta de komplexa utmaningar som organisationer, samhällen och världen står inför. En utgångspunkt är vårt engagemang i Inner Development Goals Summit den 29 april.
Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
Organisationen Klimatstudenterna har nyligen släppt rapporten Climate Action Ranking, där de rankar svenska lärosäten efter deras klimatarbete. I årets rapport hamnade KI på en tredjeplats.
Nyheter
Allan Bakesiga och Linda Atulinda är läkarstudenter vid Makerere University i Uganda. De gör just nu ett utbyte vid Karolinska Institutet via ett samarbete mellan universiteten. Samarbetet är ett av KI:s mest omfattande internationella samarbeten som har gjort det möjligt för studenter, forskare och professorer att göra utbyten åt båda hållen under många år.
Nyheter
Virtuell labbundervisning kan tillgodose olika typer av inlärningsförmågor hos studenter och erbjuda en mängd olika tekniker som kanske inte är möjliga att undervisa i/lära sig under en campuskurs. Karolinska Institutet, genom Biomedicinprogrammen, samordnar den virtuella laboratorieutbildningsmodulen i ett nytt Erasmus+-projekt som fokuserar på virtuell/online praktisk utbildning.
Nyheter
Karolinska Institutet höll nyligen "Global Masters Scholarship Ceremony" för att hedra de utomeuropeiska mastersstudenter som fått ett stipendium på grundval av akademiska meriter.
Nyheter
SASUF, South Africa Sweden University Forum, inom vilket Karolinska Institutet är partnerlärosäte, bjuder in tredje- och fjärdeårsstudenter att delta i en studentuppsatstävling om relationerna mellan Sydafrika och Sverige.
Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
Processen för att genomföra de akademiska valen 2022 har nu påbörjats. Du som är medarbetare eller student vid KI har fr.om. 2022-03-28 möjlighet att nominera lämpliga kandidater till uppdragen som vicerektor vid KI.
Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
Medicin, Huddinge
Universitetskanslersämbetet granskar just nu flera KI-utbildningar. Syftet är bland annat att se i hur hög grad utbildningarna uppnår examensmålen om färdighet och förmåga. Granskningen inleds med en självvärdering av programansvariga.
Nyheter
Lördagen den 12 mars var det examenshögtid på Karolinska Institutet. Två ceremonier hölls på plats i Aula Medica, en för nyexaminerade fysioterapeuter och sjuksköterskor och en för läkare och arbetsterapeuter. Ceremonierna sändes även online.
Nyheter
Anna Berdar, ordförande för UMSA – Ukrainian Medical Student’s Association – talade på torsdagsmorgonen den 3 mars 2022 till läkarstudenter på KI. Anna Berdars samtal, som skedde via Zoom från Ukraina, inledde en föreläsningsdag om beslutsfattande med knappa resursers som ges till studenter som läser termin 11 på Karolinska Institutets läkarprogram.
Nyheter
Februarisolen glittrade i glasfasaderna när Karolinska Institutet tog emot utbildningsminister Anna Ekström måndagen den 28 februari. Samtidigt förmörkade situationen i Ukraina, och demonstrerades bland annat med en lektion i katastrofmedicin.
Nyheter
Vill du inspirera framtida studenter att söka till KI?
Nyheter
Den 21 januari 2022 välkomnades nya studenter till Karolinska Institutet med en digital välkomstceremoni. På grund av den ökade smittspridningen i samhället fick studenterna ta del av ceremonin hemifrån som direktsändes från Aula Medica på campus Solna.
Nyheter
Ett virtuellt heldagsmöte samlade 300 deltagare och forskare inom neurovetenskap från hela Europa för att reflektera över vad man uppnått hittills och framtida planer för Europauniversitetet NeurotechEU, en allians av åtta europeiska universitet inklusive Karolinska Institutet.
Nyheter
Alexander Klaréus och Dana Samiean är Medicinska Föreningen respektive Odontologiska Föreningens nygamla kårordförande 2022. Båda satt nämligen som kårordförande även under 2021. Vi frågade dem om planerna inför det nya läsåret 2022.
Nyheter
Vill du göra en insats för en medstudent? Vill du dela dina anteckningar med andra studenter mot en ersättning? Vi söker antecknare på flera program och kurser VT-22.
Nyheter
Studenterna väljer Karolinska Institutet för att få den bästa utbildningen. Andelen utlandsfödda bland studenter ökar, liksom andelen unga och män. KI:s hemsida är den främsta rekryteringskällan. Det kan vi lära av 2021 års Studentundersökning.
Nyheter
Är du student på något av KI:s grundutbildningsprogram? Är du intresserad av forskning? Har du funderat på att doktorera? Då kan KI:s sommarforskarskola (KI Summer School in Medical Research) vara av intresse för dig!
Nyheter
Under ett antal veckor på sommaren har studenter på KI:s nybörjarprogram möjlighet att delta i KI:s sommarforskarskola (KISS) som ger en introduktion till forskning. Tidigare deltagaren Victor Tollemar och handledaren Rachael Sugars tycker båda att det är en utmärkt möjlighet att få en inblick i forskarvärlden för forskningsintresserade studenter.
Nyheter
KI:s utbildning är under ständig utveckling och nu utökas det internationella programutbudet med två ytterligare program. Det är masterprogrammet i translationell fysiologi och farmakologi samt masterprogrammet i nutritionsvetenskap som kommer få sina första studenter till hösten 2022.
Nyheter
Är du student på arbetsterapeutprogrammet, läkarprogrammet, fysioterapeutprogrammet eller sjuksköterskeprogrammet och vill dela med dig av dina erfarenheter om hur det är att vara student på KI till nya studenter? Då ska du söka uppdraget att sitta med i studentpanelen under vårens välkomstceremoni!
Nyheter
DATAETHICS Virtual Winter School 2022: “Health data empowerment and artificial Intelligence – Ethical dilemmas, advantages and challenges” .
Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
Årets Skillbridge Student Case Challenge avgjordes i början på oktober och i det vinnande laget, Team Delta, deltog KI-studenten Ala Abdallah.
Nyheter
Upplevelsen av den snabba omställningen till distansstudier under pandemin har utvärderats i en ny rapport. Här finns röster från både lärare och studenter som nu ska användas för att utveckla undervisningen vidare.
Nyheter
Agne Kvedaraite tar emot The Bernard Weissman/Dentatus Student Achievement Award, också kallad Dentatuspriset eller Årets Tandläkarstudent, vid Karolinska Institutet i år.
Nyheter
Stina Nordinge och Caroline Lager har fått utmärkelsen ”Årets arbetsterapeutstudenter” av Sveriges Arbetsterapeuter. De har visat på att ny digital teknik med virtual reality inte behöver vara krånglig utan kan lyfta bort faktorer som tid och rum för att istället fokusera på det i människan som mår bra och stärka det.
Nyheter
Medicinska Föreningen har fått en donation på 15 miljoner kronor från The Hans and Barbara Bergstrom Foundation för att rusta upp det gamla kårhuset. Projektet har pågått sedan många år med syftet att kunna skapa en inspirerande miljö för KI:s studenter, doktorander, forskare och alumner.
Nyheter
Ska du studera utomlands under vårterminen 2022 och vill ha ett kul och avlönat extrajobb? Nu söker vi studenter som vill blogga om hur det är att studera utomlands och inspirera andra till att göra detsamma.
Nyheter
Carl Tullus Minnesfond delar ut 20 000 kr i stipendium till en läkarstudent eller doktorand med läkarutbildning vid KI. Stipendiet tilldelas den, som i Carls anda, satsar på forskning samt har erfarenhet av kårarbete och/eller har humanistiska engagemang.
Nyheter
Med en knaper studentbudget kan det kännas tufft att köpa all nödvändig kurslitteratur. Att alla ska ha möjlighet till kurslitteratur arbetar studentföreningen STRÄVA bland annat för och har hjälpt till att starta projektet KI-studenters bokdonation.
Nyheter
Karolinska Institutet genomför just nu en forskningsstudie för att utvärdera om öppnandet av campus har en effekt på spridningen av covid-19. Studenter, lärare och medarbetare vid KI är välkomna att delta.
Nyheter
Två studenter vid Karolinska Institutet (KI) tog nyligen hem vinsten i The Global Undergraduate Awards 2021, en prestigefull tävling där några av världens främsta studenter deltar.
Nyheter
Det är nu möjligt för studenter på Karolinska Institutet (KI) samt medarbetare att besöka Karolinska universitetssjukhusets vaccinationsmottagningar i Solna och Flemingsberg för att vaccinera sig mot Covid-19.
Nyheter
Har du märkt att det dykt upp mer studentrelaterat innehåll på Karolinska Institutets Instagram på senaste? Det är inte så konstigt då KI har rekryterat flera studenter som på kontot @Karolinskainstitutet delar med sig av sina erfarenheter som KI-studenter.
Nyheter
On behalf of NeurotechEU, the Student Council is pleased to invite you to participate in the Summit 2021 pre-selection event on October 23, 2021.
Nyheter
Målgrupp: Medarbetare
Den 3 september arrangerade Karolinska Institutet två ceremonier för att hälsa alla nya studenter välkomna. Ceremonierna hölls på plats i Aula Medica i Solna och de nya studenterna kunde välja att ta del av ceremonin digitalt eller sitta i publiken på plats.
Nyheter
Vi söker dig som vill samordna verksamheten med att ge internationella studenter ett bra första välkomnande till KI!
Nyheter
KW
KI webbförvaltning
2022-06-08