Publicerad: 2019-01-21 11:31 | Uppdaterad: 2019-01-24 13:14

KI deltog vid uppvaktningen av H.M. Drottning Silvias 75-årsdag

Enheten för uppdragsutbildning deltog när KI uppvaktade H.M Drottning Silvia med anledning av hennes 75-årsdag vid en mottagning på Stockholms slott den 19 december 2018.

Bland annat diskuterades de webbaserade magisterutbildningar i demensvård för läkare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter som har tagits fram i ett samarbete mellan Enheten för uppdragsutbildning, Institutionen för Neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) och Stiftelsen Silviahemmet. H.M. Drottning Silvia har genom sitt starka engagemang bidragit till dessa utbildningar har startat.

Hösten 2018 startades den sjätte omgången av magisterutbildningen för läkare och den 15 april 2019 kommer den andra omgången för arbets- och fysioterapeuter dra igång.

KI representerades av Ylva Olsson, projektledare för magisterutbildningarna i demensvård, samt av Maria Eriksdotter, Lars-Olof Wahlund, Bengt Winblad, alla tre professorer vid NVS.

Ylva Olsson, projektledare för magisterutbildningarna i demensvård vid KI, överlämnar present till H.M. Drottningen

Maria Eriksdotter, prefekt vid NVS, lämnar över KI-present till H.M. DrottningenProfessor Lars Wahlund, NVS, överlämnar present till H.M. DrottningenProfessor Bengt Winblad, NVS, överlämnar en present till H.M. Drottningen