Publicerad: 2021-09-14 13:17 | Uppdaterad: 2021-09-14 13:26

Hon delar med sig av studentlivet på KI:s Instagram

Kollage. Bild på studerande student samt ett skärmklipp över KI:s Instagram.
Mer studentinnehåll på KI:s Instagram Foto: Amalia Sund / skärmklipp

Har du märkt att det dykt upp mer studentrelaterat innehåll på Karolinska Institutets Instagram på senaste? Det är inte så konstigt då KI har rekryterat flera studenter som på kontot @Karolinskainstitutet delar med sig av sina erfarenheter som KI-studenter.

Amalia Sund läser termin tre på sjuksköterskeprogrammet och är en av de studenter som delar med sig av sin studievardag på KI:s Instagram. Hon började redan under våren och har under de senaste månaderna delat med sig av både inlägg och storys och svarat på frågor om livet som student. 
- Jag brukar lägga upp tips. Det kan vara allt från studietips, utomhusaktiviteter och lästips med mera. Jag tycker även det är kul med lite frågesport och quiz på storyn, säger Amalia. 
Amalia har fått mycket positiva reaktioner, både som kommentarer från följare och av kursare som gärna skulle vilja vara med i ett inlägg. Störst engagemang från följarna märker hon av när hon publicerar stories. 
 
- Det största engagemanget är på storyn när jag haft en frågeruta där man kan skicka in en anonym fråga eller kommentar. Jag tror det är många som har frågor men inte vet vart man ska vända sig alternativt vill att ens egna konto ska vara anonymt, säger Amalia. 

Hon fokuserar på att lägga upp saker som hon själv hade velat se samt att hon nu har lärt känna följarna lite mer och kan lägga upp innehåll som de önskat. Amalias inlägg riktar sig främst till presumtiva studenter som är nyfikna på hur livet är som KI student men är minst lika spännande för dig som befintlig student om du är sugen på lite tips eller inspiration. Snart får Amalia dessutom sällskap av två till KI-studenter, en läkarstudent och en fysioterapeutstudent, som också kommer dela med sig av sina studieupplevelser under hösten. Amalia själv har redan en plan om hur hennes innehåll kommer utvecklas under de kommande månaderna

 - I höst ska jag ha praktik inom somatisk vård, så det kommer bli lite inlägg om det. Sen hoppas jag att fortsätta med olika studietips och hur man kan hålla i gång motivationen under hösten och vintern, säger Amalia.