Publicerad: 2020-06-29 10:16 | Uppdaterad: 2020-06-30 09:04

Hallå där, Patricia de Palma, ny tandvårdschef på universitetstandvården!

Hallå där, Patricia! Du kommer att ta över som chef för Karolinska Institutets tandvårdsklinik, universitetstandvården, från 1 juli. Vilka planer har du för universitetstandvården?

Portrait of Patricia de Palma in scrubs in the dentist office.
Patricia de Palma. Foto: Erik Cronberg

– Jag vill att Karolinska Institutets Universitetstandvård är det självklara valet för den som söker tandvård vid söderort. Att vi når fler patientgrupper i grannkommuner, att både vuxentandvårdsklinikerna, specialistklinikerna, barn och ungdomstandvården blir förstahandsvalet för nya patienter och att våra trogna patienter vill fortsätta komma till oss.

– Och att våra studenter får sin kliniska färdighetsträning med rätt svårighetsgrad, rätt tempo och rätt patientkategori.

Vad blir den största utmaningen?

– Nu får jag svara att det är post-Corona arbetet som blivit viktigt. I praktiken innebär det att se till att göra alla patientbehandlingar som inte blev klara under våren och att studenterna hinner bli klara med de kliniska kraven. Vi utbildar trots allt tandvårdspersonal som ska ägna sig åt tandvård.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

– Att universitetstandvården och institutionen för odontologis medarbetare tillsammans ror hem den kliniska delen av den nya utbildningsplanen och att kunna se till att den gamla utbildningsplanens kliniska utbildning fortsätter parallellt utan större friktioner.

– Och så klart att kunna leda universitetstandvården framåt!

Kontakt

Patricia De Palma Verksamhetschef