Publicerad: 2021-08-24 16:11 | Uppdaterad: 2021-08-25 09:01
Frukt och grönt håller hjärnan i trim
NVS prefekt, professor Maria Ankarcrona, medverkade i Vetenskapsradion 23 augusti, där hon kommenterade den nya amerikanska studien som visar på att frukt och grönt håller hjärnan i trim tack vare ämnesgruppen flavonoider som finns i till exempel äpplen, apelsiner, jordgubbar, blåbär, selleri och paprika.
Professor Maria Ankarcrona, prefekt vid NVS.
Foto: Annika Clemes
I intervjun nämner hon även sin egen studie (publicerad i BMC Biology) där hennes forskargrupp hittat en speciell flavonoid, som är bra för minnet och som kan vara något att utveckla för framtida läkemedel mot demens.
Med samma budskap medverkade Maria även i Rapport den 24 augusti (ca 19 minuter in i programmet) samt i Aktuellt samma kväll, där hon också medverkade i studion (ca 28 minuter in i programmet).