Publicerad: 2021-01-28 15:40 | Uppdaterad: 2021-02-07 12:45

Emma Frans tilldelas Konungens medalj av 8:e storleken

Bild av Emma Frans.
Emma Frans, senior forskningsspecialist vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik. Foto: Niklas Nyman

Emma Frans har blivit tilldelad Konungens medalj av 8:e storleken i Serafimerordens band ”för betydelsefulla insatser för att sprida kunskap om vetenskap och forskning”. Emma Frans är senior forskningsspecialist, vetenskapsskribent och programledare.

– Jag känner mig väldigt hedrad. Mitt arbete med att folkbilda och sprida kunskap om vetenskap och forskning har varit särskilt utmanande i år. Vi har befunnit oss mitt uppe i en historisk kris där allmänhetens kunskaper om viruset varit avgörande för att hantera smittspridningen. Jag har under året jobbat hårt med att bidra till att öka denna kunskap och jag är glad att mitt arbete uppskattas. Pandemin belyser hur viktigt det är att nå ut med vetenskap, särskilt i dagens digitala värld där felaktigheter snabbt får spridning, säger Emma Frans vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik.

Hans Majestät Konungens medalj tilldelas årligen svenska och utländska medborgare för särskilda förtjänster samt dessutom befattningshavare vid Kungliga Hovstaterna för lång och trogen tjänst. En medaljförläningsceremoni planeras att genomföras vid ett senare tillfälle.