Publicerad: 2022-09-01 16:30 | Uppdaterad: 2022-09-01 16:31

Vi är glada att välkomna Hannes Asplund till GPH

Hannes Asplund är sen 1:a augusti 2022 vår nya ekonomicontroller vid GPH-administration. Vi har ställt några frågor till Hannes om hans förväntningar nu när han börjar jobba med oss.

Hannes Asplund
Hannes Asplund, institutionen för global folkhälsa. Foto: Linn Sjöberg.

Vad gjorde du innan du började på GPH?

"Jag slutförde min ekonomikandidat på Linnéuniversitetet 2019. Därefter har jag jobbat som redovisningsekonom på ett privat bolag inom franchisesektorn under en kortare sejour och nu senast kommer jag från Grants Management Office som är en del av Research Support Office här på KI. Där jobbade jag med uppföljning och rapportering av EU- och NIH-finansierade forskningsprojekt", säger Hannes Asplund.

Vad fick dig att vilja börja på GPH?

"Efter att ha varit på Grants Management Office i 2,5 år kände jag att det var dags att testa någonting nytt. Jag tycker att KI är en fantastisk verksamhet att jobba inom och jag var fast beslutsam om att fortsätta utvecklas intern inom organisationen. I min tidigare roll på KI jobbade jag inom den centraliserade delen av verksamheten och jag kände ett starkt intresse av att jobba mer verksamhetsnära. Redan i intervjufasen fick jag en tydlig bild av hur GPH fungerar som organisation och vilka förväntningar som finns på verksamhetsstödet. Det var i linje med hur jag själv tycker att det ska fungera".

Vad ser du mest fram emot med att jobba här med oss?

"Att fortsätta jobba med forskarstöd känns väldigt roligt. Jag ser också fram emot att jobba mer med den ekonomiska verksamhetsuppföljningen. Det är en väldigt bred roll med ett stort ansvar, vilket medför att jag kommer få utvecklas i väldigt många delar."

Vad tror du att den största utmaningen är?

"Svårt att säga. En utmaning som jag ser är att lära känna verksamheten på djupet och att fånga upp de behov som finns. Det är något som känns viktigt för mig, det övriga brukar falla på plats med tiden."

Berätta något som vi inte vet om dig!

"Jag konsumerar fotboll i överflöd. Varmast om hjärtat ligger IFK Norrköping och FC Barcelona."

Kontakt

Hannes Asplund Ekonomicontroller