Publicerad: 2020-06-04 17:40 | Uppdaterad: 2020-06-04 17:40

Veckobrev med lägesrapport från institutionen för odontologi och universitetstandvården i coronautbrottet (v.23)

Det är examenstider, men ännu inte semestertider, i alla fall inte för ledningen som varje torsdag, fram till dess att semestrarna startar i juli, kommer att fortsätta skicka ut veckobrev med lägesrapport i coronautbrottet.

Utbildning – mer campusundervisning till hösten

Äntligen har regeringen meddelat lättnader i restriktionerna för gymnasieskolor och högskolor. Försiktigt kan vi börja ta tillbaka våra elever och studenter efter den 15 juni. KI-ledningen var inte sen med att meddela att vi kan förbereda oss på att återgå till mer av undervisning på campus.

Vi vill därför vara tydliga till alla er som funderar på hur det kommer att se ut till hösten. Trots att SARS CoV-2 med största sannolikhet kommer att finnas kvar i vår vardag, kan vi se fram emot campusbaserad undervisning, dock med hög grad av digitala inslag.

Har du frågor om utbildning? Kontakta grundutbildningsansvarig Margareta Hultin

Klinik

Samtidigt som vi ser fram emot en återkomst till klinikerna har Folkhälsomyndigheten ändå understrukit att det fortfarande pågår en pandemi. Därmed arbetar vi nu för fullt med olika riskanalyser och åtgärder för att minska risken för smittspridning. Vi har sedan tidigare vidtagit en hel lista med åtgärder, men kommer förmodligen att förlänga den allt eftersom.

Har du frågor om våra åtgärder eller har du någon idé om hur vi kan minska risken för smittspridning ytterligare? Kontakta Margareta Hultin. För att alla ska ha nytta av din idé eller fråga kommer vi att lägga upp fråga- och svarssida på unitand (anonymiserad).

Forskning

Institutionens första semi-digitala disputation har ägt rum. Hajer Jasim försvarade sin avhandling ”Salivary biomarkers in chronic muscle pain” med bland annat opponenten med via Zoom. Det mesta fungerade väldigt bra. När disputationen hålls digitalt får vi plötsligt möjligheter att få åhörare vi annars inte skulle få. Något vi märkte att vi måste förbättra ytterligare är att påminna de få åhörare som var på plats om att de fortfarande måste hålla avstånd.

Administration

Vi har ännu inga besked om när vi kan börja testa medarbetare och studenter. Rektor har dock meddelat att KI inte kommer att testa alla medarbetare innan regionens alla prioriterade målgrupper testats. Därför kommer endast studenter och medarbetare som träffar patienter att testas till att börja med.