Publicerad: 2024-01-24 15:17 | Uppdaterad: 2024-01-24 15:17

Välkomstceremoni och mässa för nya KI-studenter

Ceremoni i Erling Persson-salen under välkomstdagen.
Ceremoni i Erling Persson-salen under välkomstdagen. Foto: Helene Svanholm

I fredags var det dags för välkomstdagen för alla studenter som börjar vid KI:s grundutbildningsprogram vårterminen 2024! Välkomstceremoni, mingel och mässa stod på programmet.

Konferencierer, Medicinska föreningen, rektor och vicerektor under välkomstdagen.
Konferencierer, Medicinska föreningen, rektor och vicerektor under välkomstdagen. Foto: Amanda Nelzén

Ceremonin ägde rum i den ballong- och blomsterpyntade Erling Persson-salen i Aula Medica där konfrencierna och studenterna hälsade alla studenter välkomna. Öppningstalet hölls av KI:s rektor Annika Östman Wernerson hälsade de nya studenterna välkomna till KI, följt av tal från vicerektor Ewa Ehrenborg. 

Medicinska Föreningens (MF:s) nya ordförande Elin Törnqvist och vice ordförande Arvid Hultgårdh berättade om kårens arbete och vad studenterna kan vänta sig för aktiviteter under sin studietid. KI:s forskning representerades genom professor Ola Hermansson som på ett underhållande sätt berättade om sin forskning inom neurovetenskap varvat med historier från en lång karriär. 

Näst på tur var en paneldiskussion där konferenciererna ställde frågor till studenter om hur de mindes sin första tid på KI och där de fick komma med sina bästa ”KI-hacks” som kan underlätta den första tiden som student.

Ceremonin avslutades med tips på rörelse, hälsa och aktiviteter från Friskvården Rasmus Nylander följt av sång och spex från Corpus Karolina och Flix. 

Mässa under välkomstdagen.
Mässa under välkomstdagen. Foto: Amanda Nelzén

Mingel och studentmässa 

Efter ceremonin var det dags för studentmässa där flera av KI:s funktioner berättade om sitt arbete och hur studenterna kan ta del av olika aktiviteter och få stöd under sin studietid. Bland annat fanns KI Alumni, Studenthälsan och studievägledningen på plats, för att nämna några av alla engagerade mässutställare. Ny utställare för i år var Tekniska museet som är ny kunskapspartner till KI. Under mässan fanns även möjlighet att fika, testa Friskvårdens mobila gym och hämta ut en KI-ryggsäck. 

Varmt välkomna till KI alla nya studenter!