Skip to main content
Publicerad: 2019-05-24 10:43 | Uppdaterad: 2019-05-28 06:34

Välkommen till vår nya webbplats!

Du är en av de första som besöker Karolinska Institutets nylanserade webbplats. Välkommen!

Missing ALT text.
Genvägar som hjälper dig att snabbt hitta rätt.

Inte minst på Medarbetarportalen är en del nytt. Vi har möblerat om och lyft ut de mest använda menyvalen till egna knappar under "Jag vill". Info knutet till din fysiska arbetsplats på campus har en egen ingång i menyn (På plats på campus). En del andra förändringar kanske du inte märker så mycket av just nu, men bäddar för det nästa stora steget för webben - att lägga Medarbetarportalen under inlogg. Ett exempel på det är att profilsidorna flyttat till Medarbetarportalen.  

En av de största förändringarna är navigeringen. Menyn genvägar följer med dig överallt. Genom dem kan du lätt komma åt de mest besökta sidorna. 

Sökfunktionen är utvecklad så att du kan filtrera sökningarna och resultaten. 

Designen är genomarbetad för att fungera bra oavsett vilken pryl (mobil, platta eller dator) eller plattform du surfar med. 

Om du har frågor om ki.se är du välkommen att ställa dem till oss i webbteamet@ki.se 

 

Vi har lagt mycket kraft på att säkerställa att tillgängligheten möter nya lagkrav. En bonus av det arbetet är att det höjer upplevelsen av ki.se för alla besökare och gör innehållet åtkomligt för fler. 

Hemsidan har byggts om för att bli säkrare och stabilare med större möjligheter till vidareutveckling. Redan under hösten kommer medarbetarportalen att utvecklas med möjlighet till inlogg.

Bakom kulisserna

Karolinska Institutets webbplats ki.se är byggd i publiceringsverktyget Drupal. När det blev dags att uppdatera det verktyget till nästa version (från 7 till 8) passade vi på att genomföra en del utveckling och ny design av hela webbsidan. Den har bland annat delats upp i undersajterna Utbildning, Medarbetare, Nyheter och KI.se, vilket underlättar framtida utveckling.

Redaktörerna för ki.se har arbetat intensivt under maj med att både lära sig det nya verktyget och anpassa sitt innehåll. Delar av det arbetet kommer att pågå även efter lanseringen.