Publicerad: 2019-05-24 10:43 | Uppdaterad: 2019-05-28 06:41

Välkommen till nya ki.se!

Du är en av de första som besöker Karolinska Institutets nylanserade webbplats. Välkommen!
Måndagen 27 maj lanserade vi ki.se i ny kostym och med en hel del förbättrade funktioner. Vi hoppas att du gillar det du ser.

screen shot of short cuts on ki.se
Genvägar som hjälper dig att snabbt hitta rätt.

En av de största förändringarna är navigeringen. Menyn genvägar följer med dig överallt. Genom dem kan du lätt komma åt de mest besökta sidorna. 

Sökfunktionen är utvecklad så att du kan filtrera sökningarna och resultaten. 

Designen är genomarbetad för att fungera bra oavsett vilken pryl (mobil, platta eller dator) eller plattform du surfar med. 

Vi har lagt mycket kraft på att säkerställa att tillgängligheten möter nya lagkrav. En bonus av det arbetet är att det höjer upplevelsen av ki.se för alla besökare och gör innehållet åtkomligt för fler. 

Hemsidan har byggts om för att bli säkrare och stabilare med större möjligheter till vidareutveckling. Redan under hösten kommer medarbetarportalen att utvecklas med möjlighet till inlogg.

screen shot on ki.se/genvägar
Du som är student på Karolinska Institutet har en genväg till dina sidor som du kommer åt oavsett var på ki.se du är.

För studenter

Du som är student på Karolinska Institutet idag har nu fått en egen ingång i genvägarna. När du klickar på länken "Om du är... student" så kommer du till sidan "Student på KI" med information om sådant som rör dina studier och studentlivet på KI. Från studiestart och under studietiden - till examen och ditt framtida arbetsliv. 

På denna sidan hittar du också alla digitala tjänster.

Du som är nyfiken på att bli student på Karolinska Institutet hittar all information om vilka utbildningar vi erbjuder under Utbildning eller under "Om du vill bli.. student".

Bakom kulisserna

Karolinska Institutets webbplats ki.se är byggd i publiceringsverktyget Drupal. När det blev dags att uppdatera det verktyget till nästa version (från 7 till 8) passade vi på att genomföra en del utveckling och ny design av hela webbsidan. Den har bland annat delats upp i undersajterna Utbildning, Medarbetare, Nyheter och KI.se, vilket underlättar framtida utveckling.

Redaktörerna för ki.se har arbetat intensivt under maj med att både lära sig det nya verktyget och anpassa sitt innehåll. Delar av det arbetet kommer att pågå även efter lanseringen.