Publicerad: 2020-11-30 16:01 | Uppdaterad: 2021-04-08 10:09

Välkommen till KI:s nya allmäntandvårdsklinik, lärarkliniken!

Karolinska Institutet har öppnat en ny allmäntandvårdsklinik för vuxna, lärarkliniken, vid campus Flemingsberg. Klinikchefen Joannis Grigoriadis och hans medarbetare har nu börjat kalla patienter.

Porträttbild på Joannis Grigoriadis i tandläkarrock.
Övertandläkare och klinikchef Joannis Grigoriadis och hans team hälsar dig varmt välkommen till den nya lärarkliniken. Foto: Jörgen Jönsson

Den 1 februari smygöppnade universitetstandvårdens lärarklinik för studenter och medarbetare på KI. Även tidigare patienter vid någon av de andra klinikerna på universitetstandvården välkomnas. Lärarkliniken är lokaliserad vid Alfred Nobels allé 8 i Flemingsberg.   

Vid lärarkliniken undersöks och behandlas du av legitimerade tandläkare och tandhygienister som annars utbildar tandläkar- och tandhygieniststudenter vid KI. Om du har behov av specialisttandvård finns även det, inom alla specialiteter utom käkkirurgi, vid vår specialistklinik.

Lärarkliniken är kopplad till Försäkringskassan, så du kan självklart använda ditt allmänna tandvårdsbidrag hos oss. Varmt välkommen! 

Läs mer och bli patient på lärarkliniken 

Varför en lärarklinik?

Syftet med lärarkliniken är egentligen att skapa goda förutsättningar för våra lärare på tandläkar- och tandhygienistutbildningarna att behålla sina kliniska färdigheter utan att vara anställd någon annanstans. Den blir också en viktig inslussningskanal för nya patienter till våra studenter och ST-tandläkare. Konsekvensen för dig som studerar eller jobbar på campus: nära till högkvalitativ tandvård.