Publicerad: 2022-06-08 14:16 | Uppdaterad: 2022-06-08 14:16

Välkommen Marina Botros Metry - ny ekonomihandläggare på Labmed

Marina började den 16 maj och sitter på administrativa kansliet på plan 8. Här kan du läsa mer om vem hon är och hennes bakgrund.

Porträttfoto av Marina Botros Metry, institutionen för laboratoriemedicin.
Marina Botros Metry, institutionen för laboratoriemedicin. Foto: Christina Sundqvist

Vart har du arbetat innan du kom till KI? ?

Jag kommer senast från KTH där jag arbetade som projektekonom. Arbetet handlade mycket om att hjälpa till med budget inom olika forskningsprojekt, löpande bokföring, månadsavstämningar, samt uppföljning av ekonomi inom avdelningarna. Innan det har jag faktiskt varit på KI Solna med liknande arbetsuppgifter.

Varför blev det utbildning inom just ekonomi för dig?

Jag studerade lite ekonomi redan på gymnasiet och fann redan då ett intresse i att analysera resultat. Det är dessutom en väldigt bred utbildning där man lär sig mycket om företagande och finansiering vilket gjorde det självklart för mig att fortsätta studera ekonomi även på högskolan.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb här på Labmed? Finns det några särskilda utmaningar?

Jag ser fram emot att arbeta på KI igen över lag, det är ju en annan typ av forskning här jämfört med KTH. Det ska bli kul att lära känna nya kollegor och forskare på Labmed och få hjälpa dem med ekonomi i deras olika forskningsprojekt.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

På fritiden tycker jag främst om att resa men även umgås med min familj och släkt. Jag har en väldigt stor släkt så det blir mycket släktträffar.

Om Marina

Familj: Man och två barn.

Bor: Parhus i Vistaberg.

Är beroende av: Libanesisk mat.

Undviker gärna: Insekter.

Ser fram emot: Solsemester och att få utvecklas på KI.