Publicerad: 2023-06-16 17:27 | Uppdaterad: 2023-06-16 18:06

Välkommen Marijane Jonsson!

Porträtt av Marijane Jonsson, ny postdoktor vd avdelningen för omvårdnad, NVS.
Marijane Jonsson, ny postdoktor vid avdelningen för omvårdnad, NVS. Foto: Annika Clemes

Ny postdoktor vid avdelningen för omvårdnad, NVS.

Vilket är ditt uppdrag vid NVS? Vad ska du arbeta med?

Jag är postdoktor i Lars E. Erikssons forskargrupp och jag kommer att arbeta i projektet ”Patientens Erfarenhet av sina Kroppsliga förändringar vid LUngutredniNG” (PEKLUNG). Vi kommer att undersöka hur subjektiva upplevelser kan länkas till biomarkörer för att underlätta tidig upptäckt av lungcancer. Vi samarbetar med forskare på SciLifeLab.

Vilken avdelning kommer du att arbeta på?

Jag kommer att vara på avdelningen för omvårdnad.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att lära mig nya saker, lära känna och arbeta med nya kollegor, forska med nya metoder, samt jobba med nya typer av data.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Jag kommer ursprungligen från Filippinerna men har varit bosatt i Sverige sedan år 2000. Jag har disputerat och jobbat på Handelshögskolan i Stockholm, där har jag framför allt har undervisat och forskat om bland annat samarbete och hållbar utveckling.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag promenerar och fotograferar i naturen (särskilt solnedgångar) och gör yoga. Jag tycker om att resa, prova ny mat, gå på muséer och ta del av kulturella aktiviteter.

Vad läser du just nu?

Jag läser mina studenters uppsatser för betygsättning, men den senaste boken jag läste var ”Jag kan ha fel” av Björn Natthiko Lindeblad. Jag har börjat bläddra i en bok om Hilma af Klint – the Art of Seeing the Invisible.

Vilken är den vackraste plats du har varit på?

Jag har varit på många vackra platser, t.ex. Lofoten i Norge, Balabac och El Nido i Filippinerna, Fraser Island i Australien och Kruger Park i Sydafrika. Alla platser är vackra på sitt sätt.

Vad gör dig riktigt glad?

Uppleva nya saker, resa till nya platser, att ha ”flow” i arbetet och att vara i gott sällskap. Att titta på en bra föreställning, träffa gamla vänner och att följa mina barns utveckling i livet gör mig också glad.