Publicerad: 2023-08-18 10:22 | Uppdaterad: 2023-08-18 10:41

Välkommen Lina Nord!

Ny adjunkt vid avdelningen för omvårdnad, NVS.

Lina Nord, ny adjunkt vid avdelningen för omvårdnad, NVS, framför an ambulans.
Lina Nord, ny adjunkt vid avdelningen för omvårdnad, NVS. Foto: Privat.

Vilket är ditt uppdrag vid NVS?/ Vad ska du arbeta med?

Mitt namn är Lina Nord och jag började som universitetsadjunkt den 14 augusti och kommer att arbeta som lärare vid sjuksköterskeutbildningen och specialistsjuksköterskeutbildningen i anestesisjukvård.

Vilken avdelning kommer du att arbeta på?

Avdelningen för omvårdnad, hälsa på mig på C2!

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Påverka morgondagens sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor! Vi, samhället, behöver fler kompetenta, modiga och medvetna kollegor.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Har fram tills nu haft min huvudsakliga anställning vid ambulansen och arbetar i akutambulans, intensivvårdsambulans och akutläkarbil. Söver intermittent på akut- och traumaanestesin i Solna. Innan mina specialiseringar arbetade jag främst på akutmottagning i Sverige och Norge men har även hunnit med både telefonrådgivning via 1177 och vårdcentral med hemsjukvård. Startade dock min karriär här i Huddinge på en KAVA- Kirurgisk akutvårdsavdelning. 

Jag var internrevisor hos min tidigare arbetsgivare, HLR-instruktör och har alltid fokuserat på förbättring och klinisk utbildning. Är övertygad om att utbildningen lägger grunden för den kompetenta kollega jag vill möta om jag eller mina närstående behöver vård. 

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag har en 3-åring och ett hus... Brukar folk ha tid med annat? Jag stickar så mycket jag hinner, kör så mycket motorcykel som vädret tillåter och plockar svamp tills rygg och knän värker. Tycker om att träna och behöver hålla mig sysselsatt för att må bra.

Vad läser du just nu?

”Haynes service and repair manual for Kawasaki ER-6”. Jag har bestämt mig för att lära mig meka min motorcykel själv men behöver en bruksanvisning för dummies. Vilket jag har hittat. Har både bytt däck och olja själv vilket är imponerande för någon som generellt sett har tummen mitt i handen. 

Vilken är den vackraste plast du varit på? 

Svenska skogen. Utan tvekan. Det finns ingenting vackrare än det rofyllda i våra svenska, lummiga och gröna skogar. Mossa under fötterna, svamp i korgen och fågelkvitter i öronen... den heliga ön Miyjaima i Japan är en god tvåa, utsikten var magisk men saknade livfullheten våra granskogar besitter. 

Vad gör dig riktigt glad?

När mitt barn låter mig upptäcka världen genom en 3-årings ögon. Att lyssna på ett resonemang och en logik som ännu inte är särskilt påverkat av samhällets normer är uppfriskande.