Publicerad: 2022-06-09 08:46 | Uppdaterad: 2022-06-09 08:50

Välkommen Josefine Berg! MedH:s nya utbildningsadministratör

Välkommen Josefine Berg, vår nya utbildningsadministratör! Josefine börjar på MedH den 7 juni och kommer främst att arbeta med administration kring det nya läkarprogrammet.

Foto av kvinna.
Josefine Berg, MedH. Foto: Pia Nordin

Vad ser du fram emot med din nya tjänst? 

Jag ser fram emot alla de nya utmaningar jag kommer att ställas inför på MedH. Jag har en bakgrund inom humaniora, vilket ju är annorlunda från verksamheten här på KI. Det blir spännande att få träda in i en ny värld! Det ska bli kul att fortsätta arbeta mot studenter och lärare, och jag ser också fram emot att få lära mig mer om läkarprogrammet och medicinsk utbildning.

Vilka är dina huvudsakliga uppgifter som utbildningsadministratör? 

Jag kommer att jobba med administration kring grundutbildningen vid institutionen, och främst arbeta nära Karin Sendek, samt GUA på termin 5 och 6 på nya läkarprogrammet. Mina arbetsuppgifter innefattar administration av den nya strukturen på läkarutbildningen, utbildningsnämnden med mera. Eftersom läkarprogrammet är under stor förändring, kommer fokus vara på att avlasta Karin där med olika typer av administrativa uppgifter.

Vad har du jobbat med tidigare? 

Jag kommer senast från Stockholms universitet där jag jobbade som studievägledare, kursadministratör och schemaläggare vid institutionen för svenska och flerspråkighet. Innan dess läste jag socialantropologi och även lite franska och spanska. Jag har tidigare även studerat konsthantverk på folkhögskola. Under min utbildning, handlade båda mina uppsatser om medicinsk antropologi och samtalet mellan läkare och patient. Att jag nu är utbildningsadministratör vid en medicinsk institution gör att jag kan återkoppla till det intresset, vilket är roligt.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar? 

Jag har en dotter på två år och familjelivet är en stor del av min fritid. Min sambo är från en liten by precis vid havet på den irländska västkusten, så vi brukar åka dit en del, framför allt om somrarna. Irländarna är verkligen ett härligt socialt och generöst folk!

Vad har du för planer för sommaren?

Jag kommer att jobba till slutet på juni och sedan gå på semester ungefär samtidigt som Karin. Under min ledighet, är planen att vara en del på Irland med familjen.