Publicerad: 2022-05-25 11:14 | Uppdaterad: 2022-05-25 11:16

Välkommen Johanna Pennanen - ny HR-administratör på Labmed

Johanna började den 9 maj och sitter på administrativa kansliet på plan 8. Här kan du läsa mer om vem hon är och hennes bakgrund.

Porträttbild av Johanna Pennanen, institutionen för laboratoriemedicin.
Johanna Pennanen, institutionen för laboratoriemedicin. Foto: Christina Sundqvist

Hur såg arbetslivet ut innan du kom till KI?

Jag har de senaste 4 åren arbetat i olika befattningar inom HR/administration på Karolinska universitetssjukhuset. Senast som chefsstöd åt patientområdeschef inom Tema Hjärta Kärl och Neuro. En stor del i denna roll var att verksamhetsutveckla och effektivisera olika processer, men också att hantera och organisera inkommande ärenden både inom Patientområdeschefens område, men också gällande dennes chefer och personal.

Hur kom det sig att det blev just HR-utbildning för din del?

Det korta svaret på den frågan är att jag tycker väldigt mycket om att arbeta med människor! Utöver det gillar jag den bredd och variation som HR-området erbjuder.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb här på Labmed?

Jag ser fram emot att vara med och utveckla en effektiv och stark HR-funktion. Det ska också bli både utmanande och spännande att lära sig den statliga arbetsrätten.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag är hästtjej, så hästar och ridning är mitt stora intresse! Utöver det tycker jag om att hitta på roliga saker med familjen.

Om Johanna

Familj: Sambo och tre barn.

Bor: Radhus i Tullinge.

Är beroende av: Häxvrål (saltlakrits).

Undviker gärna: Fotbollsmatcher på TV.

Ser fram emot: Sommar och sol.