Publicerad: 2024-01-09 09:03 | Uppdaterad: 2024-01-09 09:05

Välkommen Caroline Lager!

Caroline Lager, doktorand vid avdelningen för fysioterapi, NVS.
Caroline Lager, doktorand vid avdelningen för fysioterapi, NVS. Foto: Privat.

Ny doktorand vid avdelningen för fysioterapi, NVS.

Vilket är ditt uppdrag vid NVS?/Vad ska du arbeta med?

Jag är anställd som doktorand i Anna-Karin Welmers forskargrupp vid avdelningen för fysioterapi, och kommer arbeta med projektet ”Skadligt stillasittande på äldre dagar – i riktning mot individanpassade interventioner”. 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att få grotta ner mig i mitt nya ämnesområde ordentligt och börja arbeta med hela hjärnkontoret! Jag ser det verkligen som en lyx att få ägna hela mina dagar åt att tänka, problematisera och lära mig nytt.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Jag tog kandidatexamen från KI våren 2013 och har sedan dess arbetat kliniskt i primärvården en sväng, och med försäkringsmedicinska utredningar i flera år. Nu senast kommer jag från reumatologmottagningen på Danderyds sjukhus där jag var med och startade upp en ny multiprofessionell rehabverksamhet.

Vad gör du när du inte arbetar?

På fritiden är jag mycket med mina två barn och min familj som består av både syskon, föräldrar och sju syskonbarn i olika åldrar. Nu på vintern blir det mycket långfärdsskridskor och skidåkning och på somrarna mest bad, trädgårdsarbete och segling. Vila gör jag sällan, men gärna när tillfälle ges!

Vad läser du just nu?

Just nu läser jag När vi var samer av Mats Jonsson. Generellt är jag en riktig historienörd och älskar litteratur med historieanknytning.

Vilken är den vackraste plats du varit på?

Jag är väldigt förtjust i storlagna naturupplevelser så vackraste måste ändå vara norra norrland, och vidderna kring Abisko och Kiruna. Svårslaget! Men Svenska högarna ute i Stockholms skärgård är inte heller fy skam…

Vad gör dig riktigt glad?

När mina barn sätter på sig ytterkläderna själv på morgonen, då är dagen gjord!