Publicerad: 2023-04-27 15:32 | Uppdaterad: 2023-04-27 15:32

Välkommen Adrián Carballo-Casla!

Ny postdoktor vid avdelningen för Aging Research Center, NVS.

Adrián Carballo-Casla, ny postdoktor vid avdelningen för Aging Research Center, NVS.
Adrián Carballo-Casla, ny postdoktor vid avdelningen för Aging Research Center, NVS. Foto: Privat.

Vad är ditt uppdrag på NVS?/Vad kommer du att arbeta med?

Jag är postdoktor i Amaia Calderón-Larrañagas forskargrupp. Vår grupp sätter geriatriska syndrom, dödlighet och de biologiska mekanismerna i fokus och studerar dem med utgångspunkt från kosthållning, mat, näringsämnen och matlagningstekniker.

Vilken avdelning kommer du att arbeta på?

Jag kommer att arbeta på avdelningen för Aging Research Center, NVS vid Karolinska Institutet.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att förbättra bevisen för bestämningsfaktorerna vad gäller kosten för geriatriska syndrom och dödlighet hos äldre vuxna, samt utbilda nästa generation av vårdpersonal och forskare.

Varifrån kommer du nu och vad har du gjort tidigare?

Från 2019 till 2022 var jag doktorand i epidemiologi och folkhälsa vid Universidad Autónoma de Madrid. År 2022 besökte jag University College London som Affiliate Academic. All forskning som vi genomförde handlade också om nutritionell, geriatrisk epidemiologi.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag är särskilt förtjust i spjutfiske, simning och klättring. Jag försöker laga mat så mycket som möjligt, även om jag är en medioker kock, sanningen att säga. Nästan det enda som jag tycker om att titta på är Formel 1.

Vad läser du just nu?

Det var länge sedan jag senast läste en bok. Det är mest tidningar och akademiska uppsatser för mig.

Vilket är det vackraste plats du varit på?

Spaniens östkust, som är den enda plats som jag fortsätter att åka tillbaka till om och om igen. Att sätta segel, hoppa i vattnet och beundra havsbotten som ligger tjugo meter under dina fötter är något du inte glömmer i första taget.

Vad gör dig riktigt glad?

Jag tycker om att spendera tid med min familj och träffa mina vänner, särskilt under vattnet eller på väggen. Att publicera en trevlig artikel då och då är inte heller så illa.