Publicerad: 2021-12-07 11:44 | Uppdaterad: 2022-01-20 11:54

Utlysning projektförslag – SRP Diabetes Postdoc Fellowships 2022

Small part of the insulin molecule, Foto: Science Photo Library

Strategiska forskningsprogrammet i diabetes på Karolinska Institutet startade en ny satsning tidigare i år – SRP Diabetes Postdoc Fellowship Programme. Med detta postdoktorsprogram syftar SRP Diabetes att stödja nästa generation av exceptionella unga forskare inom diabetesområdet, både inom experimentell och klinisk forskning.

Denna utlysning är första steget i vår andra rekryteringsomgång av 5 postdoktorer för en beräknad start hösten 2022. Härmed inbjuds forskare vid Karolinska Institutet att lämna in ett projekt för övervägande till SRP Diabetes Postdoc Fellowship Programme inom grundläggande, translationell, klinisk och/eller epidemiologisk forskning med tonvikt på diabetes och dess komorbiditeter, till exempel hjärt- och kärlsjukdomar och leversjukdomar.

Projekt bör ha tydlig relevans för diabetessjukdomar och huvudhandledaren bör dokumentera sin meritlista inom diabetesrelaterad forskning. Ansökningar kommer att utvärderas externt.

Mer information hittar du på vår webbsida: https://ki.se/en/srp-diabetes/postdoctoral-fellowships

Sista ansökningsdag: 16 januari 2022.