Publicerad: 2021-06-04 16:10 | Uppdaterad: 2021-06-04 16:12

Utbilda dig om våld i nära relationer

Vill du göra skillnad? Nu har du möjlighet att gå en utbildning om våld i nära relationer.

Vi inom tandvården kan göra en viktig insats i arbetet med våldsutsatta personer genom att medverka till tidig upptäckt, orosanmälan, tandbehandling och dokumentation av skador. Det är därför viktigt att det finns kunskap om våld, samt rutiner för hur man ställer frågor till patienterna och hanterar svaret. Därför erbjuds nu alla medarbetare vid universitetstandvården och institutionen för odontologi en utbildning om våld i nära relationer.

Som utbildare på tandläkar- och tandhygienistutbildningarna är det viktigt att ha kunskap om våld i nära relationer, barn som far illa, samt veta hur du skriver orosanmälan samt stödjer och vägleder våra studenter som möter patienterna.  

Kursen har tagits fram med anledning av det examinationskrav som infördes 1 juli 2019 inom utbildningar till yrken som kan innebära möten med våldsutsatta kvinnor och barn . 

Anmäl dig till kursen

Kursen är digital och genomförs i Canvas. För att gå kursen ska du kontakta din avdelningsadministratör. Administrationens medarbetare kan kontakta Maria Roos för att få tillgång till kursen. 

Kontakt vid frågor om kursen