Publicerad: 2022-03-30 14:54 | Uppdaterad: 2022-03-30 15:06

Uppsatstävling för studenter om relationer mellan Sydafrika och Sverige

SASUF, South Africa Sweden University Forum, inom vilket Karolinska Institutet är partnerlärosäte, bjuder in tredje- och fjärdeårsstudenter att delta i en studentuppsatstävling om relationerna mellan Sydafrika och Sverige.

SASUF logo
Photo: SASUF logo

Studentuppsatstävlingen är en gemensam satsning mellan University of Johannesburg, SASUF och svenska ambassaden i Pretoria. Studentuppsatstävlingen om relationer mellan Sydafrika och Sverige har följande mål:

1. Att bidra till att etablera och främja långvariga relationer mellan svenska och sydafrikanska studenter och akademiker.
  2. Att bidra till att främja medvetenhet och dialog om den speciella relation Sverige och Sydafrika delar.
  3. Att få nya insikter om hur man kan föra relationen mellan Sverige och Sydafrika framåt.

Uppsatsämnen

• Cultural diplomacy/issues
  • Science and technology diplomacy/issues
  • Academic/knowledge diplomacy