Publicerad: 2023-11-07 13:41 | Uppdaterad: 2023-11-07 15:53

The Conversation lanserar digitala skrivkurser för forskare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

KI:s samarbetspartner, den internationella nyhetssajten The Conversation, erbjuder nu fyra onlinekurser för forskare som kan genomföras i egen takt. Kurserna är till för akademiker som är intresserade av att skriva populärvetenskapligt och vill utveckla sin kommunikativa förmåga.

Utöver de workshoppar som ingår i Karolinska Institutets medlemskap har The Conversation skapat fyra kompletterande onlinekurser på engelska för forskare på alla nivåer. Syftet är att kursdeltagarna ska lära sig hur det fungerar att skriva för The Conversation och utveckla de färdigheter som behövs för att skriva artiklar riktade till allmänheten. Forskare och doktorander vid KI kan kostnadsfritt genomföra en eller flera kurser i egen takt vid den tidpunkt som passar dem bäst.

The Conversation är en oberoende källa till nyhetsartiklar och expertkommentarer skrivna av akademiker i samarbete med professionella journalister som hjälper till att dela deras kunskap med allmänheten. Artiklar som publiceras av The Conversation kan återpubliceras av andra medier genom ett Creative Commons-avtal. Hittills har KI-forskare skrivit 62 artiklar som, inklusive återpubliceringar, har över 6,9 miljoner läsare. 

Registrera dig och utforska kurserna från The Conversation

Kort info om kurserna

 • The Conversation: Who we are and how we work with academics
  En introduktionskurs som förklarar hur The Conversation fungerar. Akademiker delar med sig av sina erfarenheter av redigeringsprocessen, vilka färdigheter de har förvärvat och vad de fått ut av samarbetet.
   
 • How to write for The Conversation
  En introduktion till journalistiskt skrivande som täcker vad akademiker behöver tänka på när de skriver för målgrupper utanför forskarsamhället. Kursen ger de verktyg som behövs för att skriva en kort nyhetsartikel (TC-artiklar är vanligen runt 700 ord).
   
 • How to pitch to The Conversation
  Denna kurs beskriver hur The Conversation väljer vilka artiklar de publicerar och ger akademiker verktygen för att framgångsrikt pitcha sina artikelidéer.
   
 • Writing for Insights (long reads)
  För forskning som lämpar sig för The Conversations Insights-serie (långa artiklar på upp till 4 000 ord) erbjuder kursen tekniker för att skapa en övertygande berättelse och behålla läsarens intresse genom hela artikeln.