Publicerad: 2016-06-02 12:34 | Uppdaterad: 2017-08-07 11:08

"Team Dementia" från NVS vann KI Cup igen – tog sin tredje inteckning av pokalen!

NVS:s fotbollslag ”Team Dementia” vann KI-cupen för 3:e gången. Foto: Lena Holmberg.

Efter 3-0 i finalen mot Team Psychology kunde Team Dementia, bestående av spelare som till vardags är neuroforskare främst inriktade mot demenssjukdomar, lyfta bucklan för tredje gången.

Efter så många år av framgång i cupen måste en ju fråga sig – vad är framgångsreceptet?

– Man måste vara många i laget, med avbytare på alla positioner. Det gäller att ha orken kvar till finalspelet. Vi hade också många starka tjejer i laget vilket helt klart var en framgångsfaktor, säger lagkapten Per Henrik Vincent, doktorand vid sektionen för neurodegeneration.

Utöver äran och bucklan kommer också flera vinster med att spela i laget, menar lagkaptenen.

– Att träffas och spela boll ihop svetsar oss samman även utanför fotbollsplanen. Det är ett mycket bra sätt att komma in i verksamheten, lära känna varandra och skapa möjligheter för samarbete på arbetsplatsen.

Team Dementia ser gärna att flera medarbetare vid NVS börjar spela med laget, som kommer att träffas någon dag i veckan även fortsättningsvis. Alla vid NVS är välkomna att delta, oavsett om du är nybörjare eller en riktigt "Zlatan".

Trots lite dåligt väder deltog elva lag i årets upplaga av KI Cup. I år spelades turneringen på fredagen den 27 maj på konstgräset vid Hammabyhöjdens IP.