Publicerad: 2024-01-16 13:51 | Uppdaterad: 2024-01-30 17:01

Stolthet och glädje under examenshögtiden på KI

Examenshögtid i Aula Medica för fyra av KI:s grundutbildningsprogram
Examenshögtid i Aula Medica för fyra av KI:s grundutbildningsprogram. Foto: Emma Karlsson.

Fredagen den 12 januari var det dags för högtidlig examensceremoni för nyblivna arbetsterapeuter, fysioterapeuter, läkare och sjuksköterskor vid Karolinska Institutet.

Examensstudenterna och deras sällskap välkomnades högtidligt av studentmarskalkar i ett flaggprytt Aula Medica. Examenshögtiden var uppdelad i två ceremonier där fysioterapeuter och sjuksköterskor firades under förmiddagen och arbetsterapeuter och läkare firades under eftermiddagen. 

Ingång till stämningsfull musik 

Ceremonin inleddes med stämningsfull musik av Rosa Kvartetten och intåg av fanborgen följt av examensstudenterna som tog plats längst fram i Erling Persson-salen. 

I sitt välkomsttal betonade KI:s prorektor Martin Bergö vikten av kunskaperna, engagemanget och kompetensen som studenterna går ut med i arbetslivet och att de inte ska glömma att uppskatta vardagen och vägen till sina mål. Han hälsade även studenterna välkomna tillbaka till KI för vidareutbildning och forskning. 

Efter välkomsttalet blev underhållning med Riltons Vänner som bjöd på såväl poppiga låtar som opera och gästades av sångerskan Kristin Amparo. 

Examensstudenter under ceremonin i Erling Persson-salen.
Examensstudenter under ceremonin i Erling Persson-salen. Foto: Emma Karlsson.

Tal och lyckönskningar från programmen

Varje programdirektör höll tal till sina examensstudenter och önskade dem med välvalda ord och dikter lycka till i deras kommande arbetsliv. 

Alla studenter blev uppropade med namn och fick sina kuvert med välgångshälsningar av prorektor Martin Bergö och studentmarskalk till publikens jubel. 

Ceremonin avslutades med mer sång av Riltons Vänner och tal av Ewa Ehrenborg, Karolinska Institutets vicerektor. Studenterna tågade ut till fanfar och musik av Rosa Kvartetten för att fortsätta examensfirandet. 

Stort grattis till alla examensstudenter!