Publicerad: 2019-05-08 08:24 | Uppdaterad: 2019-05-28 08:18

Sprid kunskap om forskning – delta i vårt korta mentorsprogram med Berättarministeriet!

Vill du bidra till att barn i socialt utsatta områden får bättre förutsättningar till att nå högre utbildning?

Bli då volontär i ett mentorsprogram som gemensamt utarbetats av Karolinska Institutet och Berättarministeriet.

Vi söker dig som är involverad i forskning vid KI som t.ex. doktorand eller postdoc, och som är svensktalande. Din uppgift är att planera för samt vara värd (tillsammans med andra) för ett besök av en grupp mellanstadieelever, som kommer till Karolinska Institutet vid ett tillfälle under HT 2019. Du får utbildning i mentorskap och hjälp med hur du kan diskutera din forskning med grundskoleelever.

Programmets syfte är att bistå lärarna i deras undervisning och sänka trösklarna till den akademiska världen för barn i områden med hög arbetslöshet. I centrum för projektet står barnens nyfikenhet och detta används som utgångspunkt för att stärka deras upptäckarlust och språk. I samband med besöket vid Karolinska Institutet får elever inblick i en aktiv och inspirerande akademisk miljö.

Om du är doktorand och vill ställa upp, rekommenderar vi att du samtidigt registrerar dig på doktorandkursen # 3192 ”Presentera och diskutera forskning med det omgivande samhället, med fokus på elever i låg- och mellanstadiet” som motsvarar 1.0 hp. Mentorsprogrammets aktiviteter för volontärer utgör största delen av kursens program.

Programmet finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Registrering

Anmäl dig till forskarutbildningskursen # 3192 ”Presentera och diskutera forskning med det omgivande samhället, med fokus på elever i låg- och mellanstadiet” genom att mejla till Matti Nikkola.

Du som inte är doktorand kommer få ett intyg att du deltagit i programmet.

Eva Hedlund

Matti Nikkola