Publicerad: 2024-02-02 14:59 | Uppdaterad: 2024-02-05 11:44

Sök till Eurolife Summer School 2024

Är du masterstudent eller doktorand inom (bio)medicin, farmakologi, bioteknik eller biovetenskap vid KI? Vill du ta itu med de globala utmaningarna som infektionssjukdomar utgör?

Eurolife Summer School 2024  “Innovative Solutions to address Current and (Re) Emerging Infectious Diseases at a Global Scale” är öppen för ansökningar.

Infektionssjukdomar är på väg att gå om cancer som den främsta orsaken till dödsfall i världen inom 50 år. Faktorer som antimikrobiell resistens, migration, pandemier och klimatförändringar bidrar till detta skifte. Under den här sommarkursen i Leiden, Nederländerna, kommer du att utforska dessa frågor genom föreläsningar och inom One Health, AI-diagnostik, sjukdomsmodeller och vaccination - samt föreslå lösningar. Du får också möjlighet att nätverka med studenter och experter från bland annat de nio ledande europeiska lärosätena inom Eurolife, samt med externa föreläsare. 

DATUM: 30 juni – 5 juli 2024  
PLATS: Leiden, Nederländerna  
PROGRAM: Se Eurolifes webbplats 
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska 
SISTA ANSÖKNINGSDAG: 29 februari 2024  
MÅLGRUPP: Masterstudenter och doktorander inom (bio)medicin, farmakologi, bioteknik och biovetenskap med särskilt intresse för infektionssjukdomar 

Ansökan  

Mer information om kursen och ansökan hittar du på Eurolifes webbplats.  Skicka in din ansökan i PDF till Anna Dahlerus, Eurolife Liaison Officers vid KI.  

Samtliga ansökningar från KI kommer att bedömas av representanter från kommittén för utbildning och kommittén för forskarutbildning. Godkända ansökningar kommer att nomineras av KI till den kommitté som organiserar sommarskolan och beslutar om antagning till sommarkursen. 

Mer information  

Eurolife delar ut stipendier till studenter från lärosätena inom Eurolife, varav 3 stipendier tilldelas deltagare som nominerats från Karolinska Institutet. 

Stipendiet täcker deltagande i sommarskolan, hotell, frukost, lunch, en middag och busstransport för ett besök på ett forskningscenter. Observera att resekostnader till/från Leiden inte ingår.

Kontakt

Profile image

Anna Dahlerus

Internationell Koordinator

Eurolife är ett nätverk mellan nio prestigefyllda europeiska lärosäten, inklusive Karolinska Institutet, som syftar till att underlätta samarbete inom utbildning och forskning och moblitet av masterstudenter och doktorander samt forskare.