Publicerad: 2020-09-16 14:26 | Uppdaterad: 2020-09-17 09:23

Samtal mellan Fauci och Tegnell avslutade årets KI-Mayo-möte

Det 26:e årliga mötet inom plattformssamarbetet mellan Karolinska Institutet och Mayo Clinic hölls för första gången helt digitalt på grund av den rådande pandemin med restriktioner gällande resor och folksamlingar. Konferensen avslutades med ett publikfriande direktsänt seminarium till David H. Murdocks ära.

Ett direktsänt seminarium till David H. Murdocks ära avslutade konferensen, vilket var en föreläsning av och intervju med Anthony Fauci, direktör vid USA:s smittskyddsinstitut NIAID och Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell. Diskussionen fokuserade på covid-19-pandemins effekter på folkhälsan. Seminariet spelades in och kan ses i efterhand på Mayo Clinics Youtubekanal.

Digitalt försprång

Med hjälp av det gemensamma pitch teamet från Mayo och KI som vann tävlingen ”Transform the Collaboration Pitch Competition”  vid fjolårets 25-års-jubileum, kunde digitaliseringen av den omfattande vetenskapliga konferensen med separata workshops genomföras. Intresset för konferensen var stort med rekordmånga anmälda från båda organisationer.

–  Förslaget om att skapa en virtuell plattform för att hålla liv i samarbetet mellan de årliga fysiska mötena samt för att öka möjligheterna att delta på distans, gav oss i styrgruppen ett försprång i planeringen av en alltigenom digital konferens, säger Sophie Erhardt, professor i experimentell psykiatri och KI:s akademiska koordinator för KI-Mayo-samarbetet.

Sophie Erhardt Professor