Publicerad: 2020-03-19 13:18 | Uppdaterad: 2020-03-19 15:15

Rektorskontor på KI Syd och covid-19

KI president Ole Petter Ottersen, Professor Matti Sällberg, researcher Gustaf Ahlén och KI Dekan Syd Maria Eriksdotter Foto: Jenny Degerholm Langsmo

KI rektor invigde kontoret i Flemingsberg och informerades om forskning på KI Syd och infektionsverksamheten på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Maria Eriksdotter, Soo Aleman, Matti Sällberg, Ole Petter Ottersen. Visit at Medical device Infectious Diseases, Karolinska University Hospital Huddinge
Maria Eriksdotter, Soo Aleman, Matti Sällberg och Ole Petter Ottersen besöker Medicinska enheten Infektionssjukdomar vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

KI rektor Ole Petter Ottersen kommer framöver förlägga en del av sin arbetstid på campus Flemingsberg där han har sitt kontor i Neo-byggnaden, plan 8. Onsdagen den 18 mars 2020 genomfördes första arbetsdagen vid Flemingsbergskontoret.

Dagen inleddes med att rektor och dekan KI Syd, Maria Eriksdotter, uppdaterades om pågående coronavirusforskning av professor Matti Sällberg och forskaren Gustaf Ahlén, vid institutionen för laboratoriemedicin. Föreläsningen följdes av en rundtur i laboratoriemiljön på ANA Futura.

Därefter genomfördes besök på Medicinska enheten Infektionssjukdomar vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Soo Aleman, överläkare och docent vid institutionen för medicin Huddinge samt bitr. överläkare Hedvig Glans (tillika ledamot i KI:s expertgrupp om covid-19) informerade om infektionsverksamheten avseende coronaviruset. Såväl kliniska aspekter som påverkan på forskning och utbildning belystes i en givande diskussion.

Maria Eriksdotter Professor/överläkare