Publicerad: 2021-09-03 08:48 | Uppdaterad: 2021-09-28 14:33

Pandemier och hållbar hälsa - Roslingseminarium 6 oktober

Världshälsoorganisation WHO och Karolinska Institutet (KI) bjuder in studenter och medarbetare till det första Roslingseminariet på temat "Health Equity and Pandemics – a Moonshot for Sustainable Health".

Jordglob
Jordglob Foto: Getty Images

Skulle du vilja veta mer om vad som krävs för att förhindra pandemier och nå en hållbar hälsa för alla, globalt? Vad kan våra erfarenheter av pandemier och klimatförändringar lära oss i utvecklingen mot en hållbar hälsa för både människor och vår planet?

Lyssna på en inspirerande dialog på temat mellan Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director-General, WHO och Ole Petter Ottersen, rektor KI samt på våra keynotes: Melinda French Gates, Bill & Melinda Gates Foundation, Ola Rosling, Gapminder Foundation, Mariana Mazzucato, University College London. Föreläsningarna följs av en paneldebatt.

Seminariet kommer att sändas digitalt kl 11-13.30 via Zoom. (Se mer via länken till programmet nedan.)

Roslingseminariet är en del av ett nyligen fördjupat samarbete mellan WHO och KI med syftet att bidra till FN:s globala mål: God hälsa och välbefinnande. Samarbetet består också av fyra samarbetscentrum för forskning inom hälsovård och katastrofmedicin, reproduktion, TBC och socialmedicin samt suicidprevention.