Publicerad: 2017-02-22 11:10 | Uppdaterad: 2017-02-23 23:27

Nytt samarbete med indiska Pravara Institute of Medical Sciences

Karolinska Institutet har tecknat ett nytt avtal, ett så kallat ”memorandum of understanding”, om samarbete inom fysioterapiforskning med Pravara Institute of Medical Sciences (PIMS) i Loni, Indien.

Samtidigt utnämndes Dr. Subhash Khatri, rektor vid Dr. APJ Abdul Kalam College of Physiotherapy, PIMS till foreign adjunct scholar vid sektionen för fysioterapi, institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, och Christina Opava, professor vid sektionen för fysioterapi, till foreign adjunct professor vid Dr. APJ Abdul Kalam College of Physiotherapy, PIMS.

Det planerade forskningssamarbetet är en vidareutveckling av det lärar- och studentutbyte under Linnaeus-Palmeprogrammet som de två institutionerna haft sedan 2013.

– Det känns oerhört meningsfullt att ta samarbetet med våra indiska kollegor vidare till att också omfatta forskning. Vi planerar för såväl pedagogiska projekt som för forskning om artros och ryggmärgsskador. Vi delar med oss av metodologisk kunskap samtidigt som de förmedlar en kulturell kompetens som vi kan ha med oss i svenska forskningsprojekt för att nå grupper som annars är svåra att nå i fysioterapeutiska forskningsprojekt, säger Christina Opava.