Nyhetsarkiv

På den här sidan kan du söka fram äldre nyheter. Välj ämne, typ av nyhet eller skriv in ett eget sökord för att filtrera fram nyheter.

View expanded
View compact
Lördagen den 12 mars var det examenshögtid på Karolinska Institutet. Två ceremonier hölls på plats i Aula Medica, en för nyexaminerade fysioterapeuter och sjuksköterskor och en för läkare och arbetsterapeuter. Ceremonierna sändes även online.
Nyheter
Tisdagen den 26 oktober drog sektionen för arbetsterapi igång sitt evenemang Fik-AT i fysisk form, vilket inte gjorts på drygt ett och ett halvt år på grund av pandemin.
Målgrupp: Medarbetare
Neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle
Stina Nordinge och Caroline Lager har fått utmärkelsen ”Årets arbetsterapeutstudenter” av Sveriges Arbetsterapeuter. De har visat på att ny digital teknik med virtual reality inte behöver vara krånglig utan kan lyfta bort faktorer som tid och rum för att istället fokusera på det i människan som mår bra och stärka det.
Nyheter
Professor Staffan Josephsson vid sektionen för arbetsterapi, NVS, har fått en replik på en debattartikel på DN Debatt publicerad. Repliken bemöter debattartikeln där Mats Alvesson bland annat tar upp akademiseringen av vårdyrken.
Nyheter
Margarita Mondaca på sektionen för arbetsterapi har blivit utsedd till biträdande/ställföreträdande PD för arbetsterapeutprogrammet.
Målgrupp: Medarbetare
Neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Arbetsterapi
Isidora Vera Valencia, student på arbetsterapeutprogrammet vid KI, har utsetts till Årets arbetsterapeutstudent 2020 av förbundet Sveriges Arbetsterapeuter. Isidora får priset för sin delaktighet i att kartlägga IPL på arbetsterapeututbildningarna.
Nyheter
Nu är träningslägenheten i korridor A4 på ANA 23 färdigbyggd och slutbesiktigad.
Nyheter
Sofia Vikström, lektor på sektionen för arbetsterapi och biträdande GUA vid NVS, är mottagare av KI:s arbetsmiljö- och hälsopris 2019, som delas ut för femte året.
Nyheter
Den 2 och 3 september fylldes Zanderska huset på Alfred Nobels allé 23 med många, nya och förväntansfulla studenter, och studenter som läser på högre terminer.
Det var terminsstart och upprop för alla nya studenter till våra olika program. Söktrycket är stort och reservlistan lång på flertalet utbildningsprogram. Det är helt enkelt populärt att utbilda sig vid Karolinska Institutet.
KW
KI webbförvaltning