Nyhetsarkiv

På den här sidan kan du söka fram äldre nyheter. Välj ämne, typ av nyhet eller skriv in ett eget sökord för att filtrera fram nyheter.

View expanded
View compact
Grattis till forskare vid Institutionen för biovetenskaper och näringslära, Karolinska Institutet, som fått anslag från "Henning och Johan Throne-Holst stiftelse" 2022.
Nyheter
Maria Ekholm, överläkare i onkologi vid Länssjukhuset Ryhov, och Ioannis Zerdes, ST-läkare inom onkologi vid Karolinska Universitetssjukhuset samt forskare vid institutionen för onkologi-patologi, Karolinska Institutet, får Pfizers och Svensk Onkologisk Förenings (SOFs) nyinstiftade forskningsstipendium inom onkologi för postdoktorer. Stipendiet på 200 000 kronor delades ut den 24 mars vid årets onkologidagar i Uppsala.
Nyheter
Forskare vid Karolinska Institutet nådde 1,3 miljoner internationella läsare med artiklar skrivna för den London-baserade nyhetsplattformen The Conversation förra året. Runt 50 forskare medverkade också i deras digitala workshops i populärvetenskapligt skrivande och pitchande. ”Jag har funnit det otroligt givande och hoppas att fler KI-forskare tar chansen,” säger postdoktor Alessondra Speidel.
Målgrupp: Medarbetare
KI och Region Stockholm utlyser inom ramen för ALF-avtalet följande medel:
Målgrupp: Medarbetare
Hälsoinnovatörsskolan (School of Health Innovation) arrangeras för sjätte gången och består av två kurser som söks var för sig. Den första kursen som består av nio heldagar med inspiration, innovation och företagskunskap, är nu öppen för ansökningar från doktorander och postdoktorer vid KI.
Målgrupp: Medarbetare
De medicinska fakulteterna i Sverige har i ett samarbete tagit fram en kort, kondenserad nätbaserad utbildning i forskningsetik för postdoktorer.
Målgrupp: Medarbetare
Kurskatalogen för VT22 är nu öppen för ansökan fram till och med 15 november. Postdoktorer är, liksom tidigare, också välkomna att söka och antas i mån av plats.
Målgrupp: Medarbetare
Nominate yourself for participation in Global Young Scientists Summit (GYSS) 2022, online 18 – 21 January 2022. Take the chance to become one of KI’s 10 candidates!
Målgrupp: Medarbetare
Just nu förändras tillvaron för alla på grund av smittspridningen av det nya coronaviruset. Dela med dig av din berättelse på ki.se. Hur har du som KI-medarbetare ställt om, hittat lösningar och hanterat situationen?
Målgrupp: Medarbetare
De får 750 000 kr var under ett år.
Nyheter
Vi ska hålla fysiskt avstånd för att minska smittrisk – men på ett känslomässigt plan är det nu viktigt att vi närmar oss varandra, menar Danuta Wasserman, chef för Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa (NASP) vid Karolinska Institutet.
KW
KI webbförvaltning