Nyhetsarkiv

På den här sidan kan du söka fram äldre nyheter. Välj ämne, typ av nyhet eller skriv in ett eget sökord för att filtrera fram nyheter.

View expanded
View compact
Ska du studera utomlands under vårterminen 2023 och vill ha ett kul och avlönat extrajobb? Nu söker vi nya studenter som vill blogga på KI:s studera utomlands blogg!
Nyheter
Nu finns möjlighet att söka medel för Short term exchange och Postdoctoral Fellowship vid The Rockefeller University (USA). Deadline för ansökan 18 November, 2022.
Målgrupp: Medarbetare
Är du student och ska åka på utbyte i höst? Nu söker vi nya studenter som ska studera utomlands under hösten och som vill blogga för KI om hur det är att studera utomlands för att inspirera fler studenter.
Nyheter
Karolinska Institutet är ett av ytterligare fem universitet som beviljats medel från EU-kommissionen inom EU:s satsning på Europauniversitet. Karolinska Institutet ingår som ett av åtta universitet i ”NeurotechEU – The European University of Brain and Technology”. NeurotechEU är ett av de universitetskonsortier som har beviljats finansiering genom Europeiska kommissionens program ERASMUS+.
Nyheter
Det var med chock och besvikelse som Nobelprisvinnaren Michael Kremer först studerade resultatet av hans numer berömda skolstudie i Kenya på 1990-talet. Siffrorna visade att fler läroböcker inte gjorde något för att förbättra skolresultaten, tvärt emot vad de flesta forskare trodde. Men istället för att ge efter för besvikelsen grävde Kremer djupare för att ta reda på vilka åtgärder som verkligen gjorde susen och fick till slut svaret: riktad hjälp för svagare studenter.
KW
KI webbförvaltning