Nyhetsarkiv

På den här sidan kan du söka fram äldre nyheter. Välj ämne, typ av nyhet eller skriv in ett eget sökord för att filtrera fram nyheter.

View expanded
View compact
Tisdagen den 15 november var det dags för den återkommande Hälsomässan där läkarstudenterna vid termin ett visar upp sina kreativa tolkningar inom ett utvalt forskningsområde. Mässans besökare fick bland annat prova på att reparera en DNA sträng och lära sig om alkoholism påverkas mer av genetik eller miljö.
Nyheter
DATAETHICS Winter School 2023: "Ethical and Regulatory Challenges in the era of Open Science: Data Sharing in Life Sciences & Health”.
Målgrupp: Medarbetare
Hagströmerbiblioteket på Forskartorget 22–25 sept, Bokmässan i Göteborg 2022.
Nyheter
Den 30 juli, kan du få chansen att presentera ditt doktorandprojekt online tillsammans med deltagare från de sju universitet som ingår i - NeurotechEU - The European University of Brain and Technology. Bidrag ska skickas in senast 14 juli.
Målgrupp: Medarbetare
Värd för sommarskolan är Donders Institute, Radboud Universitet Nijmegen i Nederländerna. Sommarskolan anordnas i samarbete med EU-projekt som European School of Network Neuroscience (euSNN), iNavigate, HBP och The European University of Brain and Technology - NeurotechEU, som KI är partner i.
Målgrupp: Medarbetare
Sommarkurs inom ramen för samarbetet NeurotechEU - ett Europauniversitet där KI ingår.
Målgrupp: Medarbetare
DATAETHICS Summer School 2022: "Big Data, Big Implications: Data Protection in Biomedicine”

Målgrupp: Medarbetare
Sedan 2008 får alla nydisputerade svara anonymt på en enkät, exit poll. Svarsbenägenheten är hög, uppåt 80 %, vilket gör detta till ett viktigt och användbart verktyg för utveckling av KI:s forskarutbildning.
Målgrupp: Medarbetare
Är du student på något av KI:s grundutbildningsprogram? Är du intresserad av forskning? Har du funderat på att doktorera? Då kan KI:s sommarforskarskola (KI Summer School in Medical Research) vara av intresse för dig!
Nyheter
Under ett antal veckor på sommaren har studenter på KI:s nybörjarprogram möjlighet att delta i KI:s sommarforskarskola (KISS) som ger en introduktion till forskning. Tidigare deltagaren Victor Tollemar och handledaren Rachael Sugars tycker båda att det är en utmärkt möjlighet att få en inblick i forskarvärlden för forskningsintresserade studenter.
KW
KI webbförvaltning