Publicerad: 2021-09-01 09:04 | Uppdaterad: 2021-09-01 10:09

Nya perspektiv på bedömning på Lärardagen 29/9

Lärardagen riktar sig till dig som är lärare eller engagerad i undervisning på KI. Genom utbyte av kunskap och erfarenheter om innovativ bedömning hoppas vi inspirera dig i din lärargärning.

Vad är Lärardagen och hur ser upplägget ut?

Jennifer Valcke
Jennifer Valcke, pedagogisk utvecklare och projektledare, Enheten för Undervisning och lärande. Foto: N/A.

– Lärardagen är ett evenemang för KI:s lärare och alla engagerade i utbildning, för att utbyta, diskutera och reflektera över pedagogiska frågor.

På grund av covid-19-pandemin blir Lärardagen i år ett helt digitalt evenemang. Att flytta evenemanget online har varit utmanande, men också en fantastisk möjlighet att skapa en unik upplevelse för KI-communityn!

Vilka är dina tankar om årets tema - innovativ bedömning?

– Bedömning är en knivig fråga och en verklig utmaning för lärare i allmänhet. Mäter vi verkligen hur väl de avsedda läranderesultaten uppnås genom våra bedömningsmetoder? Hur kan vi säkerställa att det finns en blandning av både formativa och summativa bedömningar så att våra studenter övar på att tillämpa de kunskaper, färdigheter och attityder vi vill att de ska utveckla? Och vad innebär att vara innovativ i bedömningen och hur kan vi uppgradera våra egna bedömningsmetoder?

Vad ser du mest framemot?

– Det ser framemot att höra de två inbjudna internationella talarna, Julie Walaszczyk från Belgien och TJ Ò Ceallaigh från Irland, om hur deras egna institutioner har engagerat sig i innovativ bedömning under pandemin.

– Jag är också mycket nyfiken på att delta i workshops och sessioner med våra egna KI-lärare och utbildningsutvecklare som kommer att presentera ett brett spektrum av ämnen: från användning av kriterier och bästa praxis vid konstruktion av frågor, till att bedöma målen för hållbar utveckling och titta på bedömning ur ett jämställdhetsperspektiv, bland annat. Kolla in programmet så hoppas jag att du blir lika inspirerad som jag!

Program och registrering

Program och registrering för Lärardagen 2021

Registrera dig senast 19 september!