Publicerad: 2023-12-01 12:48 | Uppdaterad: 2023-12-07 11:28

Ny sökmotor i Canvas

Image of blond woman in front of a computer screen.
Foto: Pixabay.

Nu finns en ny sökmotor, Smartsearch, på plats i Canvas.

Smartsearch ska förbättra användarupplevelsen när du söker inom alla områden av Canvas. Några exempel är:

Globala och kursspecifika sökningar
Möjliggör för användare att utföra sökningar både över hela Canvas-plattformen och inom enskilda kurser. Sökgränssnittet ger en mer visuell presentation med kursikoner, vilket underlättar identifieringen av kurser.

Omfattande sökning i kurser
Sök och hitta information som täcker allt från kursinnehåll och kalenderhändelser till diskussioner, meddelanden och uppgifter. Smartsearch förbättrar visningen av sökresultaten genom att förse varje post med en specifik ikon som tydligt visar vilken typ av innehåll det är: en sida, en uppgift, med mera. Det underlättar och förbättrar användarupplevelsen genom att du snabbt och enkelt kan identifiera innehållet i sökresultaten.

Rollbaserade sökresultat
Smartsearch anpassar sökresultaten till din specifika roll i Canvas och tillhandahåller relevant information effektivt. Till exempel:

  • Lärare och administratörer kan filtrera sökresultat efter innehållsstatus och få tillgång till information anpassad till sina roller och rättigheter.
  • Studenter kan söka efter sina egna uppgifter och efter personer. Sökresultaten kommer endast att visa information om personer som studenterna har tillåtelse att se.

Den nya sökfunktionen i Canvas är utformad för att vara snabb och responsiv, med prediktiva sökfunktioner som aktiveras med bara några inmatade tecken.

Smartsearch ersätter den tidigare sökfunktionen Atomic Search.