Publicerad: 2022-10-19 12:17 | Uppdaterad: 2022-10-19 13:48

Ny ledning på avdelningen för omvårdnad

Välkommen Per Ekstrand, ny avdelningschef på omvårdnad! Per började som chef för avdelningen den 3 oktober. Han kommer närmast från Röda Korsets högskola. Vid sin sida har han Susanne Andermo och Lars E Eriksson, båda biträdande/ställföreträdande avdelningschefer.

Per Ekstrand,ny chef på avdelningen för omvårdnad, står med en pirra fullastad med flyttkartonger på väg från Röda Korsets högskola till NVS.
Per Ekstrand, ny chef på avdelningen för omvårdnad, i flyttartagen från Röda Korsets högskola till NVS. Foto: Privat.

Hur känns det efter några dagar på KI?

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att börja arbeta på KI. Många nya intryck redan efter en vecka och jag blir väl omhändertagen.

Är det stor skillnad på Röda Korset och KI? 

– Ja, det är stor skillnad att arbeta på Röda Korsets Högskola (RKH) som är ett mindre lärosäte. Avdelningen för omvårdnad har fler medarbetare än vad som finns på hela RKH. RKH är en enskild utbildningsanordnare med snabba beslutsvägar och KI är en stor organisation som har helt andra beslutsvägar.

Vad är det första konkreta du kommer att ta tag i tror du?

– Jag vill träffa alla medarbetare så det har högsta prioritet. Den nya ledningsorganisationen ska formeras med allt vad det innebär.  

Vad var det som lockade med denna tjänst?

– Drivkraften att få vara med och fortsätta utveckla verksamheten. Att träffa så många kloka och kompetenta medarbetare som arbetar med omvårdnad inom utbildning och forskning,    

Vad tror du att du kan bidra med?

– Jag har bred kompetens och har lång erfarenhet av att arbeta med utbildningar och forskning inom hälsa- och vårdområdet. Jag har också arbetat mycket med kvalitetsarbete och kvalitetssäkring som jag också brinner för.

Vad ser du som din största utmaning?

– Att lära känna alla och förstå organisationen som är väldigt stor.

Vilken är din bästa egenskap tycker du?

– Jag är ganska bra på att lyssna och stimuleras av olika utmaningar.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag har alltid tränat mycket så att kroppen ska hålla sig i form. Träningen ger mig energi som omvandlas till inspiration i det dagliga arbetet. Läser en del skönlitteratur och umgås med min familj. Min sambo och jag har skaffat en hund, en blandras maltipoo, som är fantastiskt mysig och social. Jag tycker också om att resa och uppleva nya saker.

Vad gör dig glad?

– När människor i min omgivning och min familj mår bra.

Porträtt av Susanne Andermo, ny biträdande/stf avdelningschef på omvårdnad, NVS.
Susanne Andermo, ny biträdande/stf avdelningschef på omvårdnad, NVS. Foto: Privat.

SUSANNE ANDERMO

Vad tycker du är intressant med det här uppdraget som biträdande/stf avdelningschef?

Det kommer vara intressant att bidra i planering, styrning och utvecklingen av avdelningen tillsammans med de andra i ledningsgruppen. Jag har arbetat länge på avdelningen och det blir intressant att använda mina och alla kompetenta medarbetares erfarenheter och idéer i det fortsatta arbetet framåt. På så sätt kommer vi tillsammans att bidra till att vi har en utbildning och forskning med fortsatt hög kvalitet.

 

Vad ser du mest fram emot på ditt nya uppdrag?

Det är mycket jag ser fram emot! Jag är intresserad av de som gör att människor blir motiverade i sitt arbete. Jag vill bidra till att skapa en struktur som stödjer medarbetares kreativitet och främjar vårt uppdrag på avdelningen.   

Lars E Eriksson
Lars E Eriksson, ny biträdande/stf avdelningschef på omvårdnad. NVS. Foto: Ulf Sirborn.

LARS E ERIKSSON

Vad tycker du är intressant med det här uppdraget som stf/biträdande avdelningschef?

 Att samarbeta kring avdelningens ledningsfrågor, särskilt kring forskning och forskarutbildning och att få möjlighet att fortsätta stödja kollegors och studenters vetenskapliga och pedagogiska utveckling.

Vad ser du mest fram emot på ditt nya uppdrag?

Ser fram emot att fortsätta bidra till avdelningens övergripande vision om att med vetenskaplig grund i omvårdnad bidra till att förbättra människors hälsa.