Publicerad: 2020-01-03 12:10 | Uppdaterad: 2020-01-03 12:29

Nominera mottagare av KI:s medaljer 2020-2021

Från och med jubileumsåret 2010 delar Karolinska Institutet ut medaljer till personer som gjort särskilda insatser till stöd för KI:s verksamhet. Medaljerna finns i tre kategorier: Guldmedaljen, Stora silvermedaljen och Silvermedaljen. Medaljerna delas ut i samband med olika akademiska högtider.

Guldmedaljen

Medaljen kan tilldelas person som gjort enastående insatser till stöd för Karolinska Institutets verksamhet. En eller flera medaljer delas ut vid tillfälle som bestäms av rektor. Guldmedaljen ges i första hand till extern mottagare men i synnerligen speciella fall även till intern mottagare.

Mottagare av guldmedalj kan inte samtidigt utses till hedersdoktor vid Karolinska Institutet, däremot kan tidigare utsedd hedersdoktor vid Karolinska Institutet få Guldmedalj och vice versa.

Stora silvermedaljen

Medaljen kan tilldelas person som gjort storartade insatser till stöd för Karolinska Institutets verksamhet. En eller flera medaljer delas ut i samband med installationshögtiden i Aula Medica. Stora silvermedaljen delas ut till extern mottagare i första hand men i speciella fall även till intern mottagare.

Silvermedaljen

Medaljen kan tilldelas person som gjort särskilt goda insatser till stöd för Karolinska Institutets verksamhet. En eller flera medaljer delas ut i samband med högtiden för Nit och Redlighet. I första hand är Silvermedaljen avsedd för intern mottagare men kan även delas ut till extern mottagare.

Vem får nominera?

Behöriga att nominera är anställda vid KI samt emeriti professorer vid KI.

När och hur?

Förslagen, som ska vara försedda med motivering, ställs till rektor Ole Petter Ottersen och skickas per e-post senast onsdagen den 26 februari 2020 till fonder@ki.se.

Hur sker handläggningen?

Förslagen bereds av en medaljkommitté bestående av rektor, prorektor, universitetsdirektör, vicerektor för forskning, vicerektor för forskarutbildning och vicerektor för utbildning. Rektor utser mottagare av Karolinska Institutets olika medaljer efter samråd med medaljkommittén.