Publicerad: 2020-03-27 17:53 | Uppdaterad: 2020-03-27 17:57

Några tips från LIME:s hälsoinspiratör Agnes Elmberger

Woman adjusting her shoelaces before training.
Foto: iStock

Hej och hoppas ni mår bra! Eftersom många av oss numer jobbar på distans är det kanske ännu viktigare att komma ihåg att ta korta aktiva pauser under arbetsdagen. Här kommer tips och inspiration som förhoppningsvis kan hjälpa dig igenom dessa märkliga tider.

Friskvården på KI

För att hjälpa kollegor och vänner på KI upprätthålla de goda rutinerna och hälsan, så har friskvården på KI samlat råd, tips, inspiration och länkar på sin hemsida. Du hittar live-streamade klasser, länkar till filmer, tips på aktiva pauser, ergonomi i hemmet, och mycket mer.

Live-streamade klasser

Här hittar du exempel på live-streamade klasser (du hittar dem även i bokningssystemet KI gymsystem):

• Funktionell yoga - Tisdagar och torsdagar and Thursdays kl. 12:00
  • Groove - Torsdag kl. 17:00
  • Activ paus (Pausegympa) - Alla dagar kl. 13:50-14:00

Filmer och inspiration

Det finns många bra filmer för hemmaträning på youtube och i andra kanaler.

Träna live

Ett annat alternativ är att träna live hemma med SATS. Testa deras kostnadsfria livesända klasser. Du kan välja mellan dans, yoga, styrka, etc (utan extra utrustning).

Sist men inte minst

Ta hand om dig och håll dig i rörelse - var du än är!

Agnes Elmberger Doktorand