Publicerad: 2019-10-23 17:54 | Uppdaterad: 2019-10-23 18:16

Musik, konst och illusion under kulturdagen 2019

Karolinska Institutets kulturvecka ägde rum mellan 14 och 18 oktober med många evenemang och aktiviteter som visade rikedomen av talanger och perspektiv inom vårt universitet.

Som veckans höjdpunkt bjöd rektor Ole Petter Ottersen, Kulturrådet och Medicinska Föreningen in alla studenter, medarbetare och alumner till ett kultur- och kreativitetsprogram i Aula Medica fyllt med musik, rörelse, illusion och kulturella samtal.

För KI:s rektor Ole Petter Ottersen är konst av stort personligt intresse och han brinner för att visa upp ett brett urval av perspektiv.
– Jag är övertygad om att konst och andra kulturella uttryck bidrar till nya tankesätt som inspirerar vår kreativitet, utmanar oss i vårt arbete och stärker vårt universitet. Kulturveckan ger oss möjligheten att upptäcka några av de många spännande kopplingarna som finns mellan kultur, kreativitet och vetenskap. Det ger oss också ett unikt forum att träffas över traditionella universitetsgränser så att alla som deltar kan vara med och skapa något tillsammans, vilket är centralt i KI:s Strategi 2030 och våra grundvärderingar.

Programmet i Aula Medica följdes av en kväll i Medicinska Föreningens lokaler med levande musik och en fotoutställning.

Music by Stroket, Medical Student Union’s chamber music ensemble, in front of part of the art exhibition. Photo: Ulf Sirborn
Serendipia entertained at the inauguration of the art exhibition during the Culture Week 2019. Photo: Ulf Sirborn
Joakim Forsgren in front of his art installation on René Descartes in Aula Medica. Photo: Ulf Sirborn
Ingemar Ernberg, Chair of the KI Culture Council (KI Kulturrådet). Photo: Ulf Sirborn